10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMai mult spaţiu în garsonieră

Mai mult spaţiu în garsonieră

Mulţi oameni se confruntă cu insuficienţa spaţiului de locuit. Soluţia ideală ar fi să locuim toţi în vile, dar, din nefericire, unii trebuie să se mulţumească doar cu o garsonieră. Site-ul www.ele.ro vă oferă câteva trucuri care nu vă vor transforma garsoniera în palat, dar măcar vor crea impresia de mai mult spaţiu.

Oglinzi. Oglinda este elementul ideal pentru a mări o încăpere. Există o singură interdicţie în acest caz: nu aşezaţi niciodată oglinda în faţa uşii. Nu este deloc „feng-shui“, căci oglinda poziţionată astfel poate reorienta energia pozitivă către exterior. Aşezate pe pereţii laterali sau la jumătatea unui perete, oglinzile „dilată“ spaţiul şi dublează suprafaţa vizibilă.
O bună gestionare a culorii. Culorile închise dau impresia de profunzime, căci ele absorb lumina. Aşadar, achiziţionaţi vopsea vişinie, ciocolatie sau orice culoare închisă. Vopsiţi cu această culoare doar peretele pe care vreţi să-l „alungiţi“. Atenţie! De regulă, plafonul trebuie să fie mai deschis la culoare decât pereţii, pentru a nu lăsa impresia de apăsare.
Dungi. Ca şi în cazul articolelor de vestimentaţie, dungile măresc spaţiul. În acest caz, ele trebuie să fie orizontale. Dacă ar fi verticale, ar da impresia de înălţime, şi nu de adâncime.
Surse de iluminat. Alegeţi surse de iluminat adecvate pe care să le aşezaţi în aşa fel încât să accentuaţi arhitectura garsonierei sau a apartamentului dumneavoastră. O idee interesantă ar fi să aşezaţi sursele de iluminat sub mobile pentru a le pune în evidenţă linia. Continuaţi operaţia fixând un neon la baza unui perete sau în spatele unui corp de mobilă. Nu neglijaţi etajerele. Aşezaţi pe fiecare etajeră o lampă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS