11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAngelina Jolie îşi doreşte să salveze toţi copiii din lume

Angelina Jolie îşi doreşte să salveze toţi copiii din lume

„După moarte mai contează doar binele pe care ai reuşit să-l faci în timpul vieţii“, a declarat recent actriţa americană Angelina Jolie, al cărei film „A Mighty Hearth“, care prezintă povestea lui Daniel Pearl, reporterul de la Wall Street Journal ucis în Pakistan, urmează să fie lansat pe marile ecrane.

 

 

 

Este cunoscută în întreaga lumea atât pentru calităţile sale excepţionale de actriţă, cât şi pentru numeroasele activităţi umanitare în care este implicată. Călătoriile sunt pentru Angelina un lucru obişnuit, în încercarea de a pune capăt războaielor şi suferinţelor semenilor. Mamă a patru copii, actuala iubită a actorului Brad Pitt îşi doreşte o familie cât mai numeroasă.

Fiind întrebată, în cadrul unui interviu acordat recent publicaţiei italiene La Stampa, dacă este mai ataşată de activităţile sale umanitare decât de meseria de actriţă, Angelina a vorbit despre cât de important este ceea ce reuşesc oamenii să lase în urma trecerii lor pe pământ.

„Îmi place să interpretez şi să mă simt creativă. Mama era actriţă, tatăl meu, actor, fratele meu, artist. Îmi fac meseria cu seriozitate şi îmi place să joc în filme ce prezintă o poveste frumoasă, neînţelegând prin asta una cu final fericit, ci una cu un scenariu bun, chiar dacă este vorba despre o tragedie. Problema este că, mai devreme sau mai tâziu, toţi murim. Este frumos să ai ocazia să-i destinzi pe oameni prin film, însă este şi mai bine să salvezi vieţi sau să introduci legi care pot îmbunătăţi vieţile altora. În concluzie, lumea spectacolului mi-a deschis multe perspective, însă activităţile mele umanitare mi-au dat mai multă satisfacţie. Munca mea cea mai importantă este însă aceea de a fi mamă“, a spus actriţa.

 

„Aş vrea să am foarte mulţi copii“

 

Actriţa a vorbit şi despre felul în care a fost integrat în familie ultimul venit, Pax. „La început am crezut că este foarte timid, însă după câteva zile a devenit cel mai zgomotos din familie. Este nebunatic. E frumos şi nebunatic. Timp de trei ani şi jumătate el nu a avut parte de libertate. Dintr-o dată este complet liber. Se înţelege foarte bine cu fraţii săi. Mi-aş dori să adopt şi alţi copii, însă nu ştiu exact ce se va întâmpla. Îmi doresc să salvez toţi copiii din lume. Oriunde mergem a devenit o obişnuinţă ca pe Brad să-l întrebe dacă vrea să cumpere o casă şi pe mine dacă vreau să adopt un copil. Ne-am învăţat cu aceste întrebări. Este adevărat că, dacă aş putea, aş vrea să am foarte mulţi copii, însă nu pot. Voi continua însă să ajut o parte din copii să meargă la şcoală, pe alţii cu medicamente“, a mai dezvăluit vedeta filmului „Tomb Raider“.

Chiar dacă este de origine americană, actriţa se simte ca aparţinând lumii întregi şi este pasionată de cunoaşterea cât mai multor culturi şi civilizaţii. „Mă simt un cetăţean al lumii şi călătoriile sunt unul dintre lucrurile cele mai frumoase ale timpurilor noastre. Ai posibilitatea de a cunoaşte şi de a experimenta alte culturi şi civilizaţii de la care poţi învăţa foarte mult. Atunci când călătoresc, de multe ori mă cuprinde tristeţea. Nu-mi place să văd suferinţa din lume. De asemenea, în fiecare an dispar limbi, văd cum unele culturi sunt asimilate de altele, iar altele se extind“, a explicat Angelina. În ceea ce-l priveşte pe iubitul său, Brad Pitt, vedeta are la adresa acestuia numai cuvinte de laudă: „Sunt foarte norocoasă să-l am alături de mine pe Brad. Este un om mereu disponibil şi prezent. Este şi foarte romantic. Dacă te întreabă ce faci nu o face doar pentru a te întreba ceva şi pentru că îl interesează cu adevărat. Este un tată ideal“.

 

„A Mighty Hearth“, o probă dificilă pentru Angelina

 

În legătură cu filmul pe care tocmai l-a terminat de filmat şi care va fi lansat recent în întreaga lume, „A Mighty Heart“, Angelina a spus că a fost unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-a făcut în viaţa sa. Actriţa, de 32 de ani, a interpretat în pelicula respectivă rolul Marianei Pearl, văduva lui Daniel Pearl, un jurnalist al Wall Street Journal, ucis în anul 2002 la Kirachi, în Pakistan, de o grupare teroristă.

„A fost o probă emoţională grea. O experienţă extrem de grea, deşi, la prima vedere, poate părea simplă. Au fost scene care pur şi simplu m-au traumatizat şi care m-au afectat zile în şir. De exemplu, scena în care Mariane află că soţul ei a murit a fost în mod particular stresantă pentru mine. Am intrat în pielea personajului. Pur şi simplu nu mai voiam să ies din casă, îmi era foarte greu. A fost cea mai dificilă scenă pe care a trebuit să o filmez“, a declarat actriţa.

Mulţi fani ai actriţei au avut senzaţia că, o dată cu rolul de mamă pe care aceasta şi l-a luat foarte în serios, au asistat la o schimbare din partea acesteia, nemaifiind parcă Angelina de odinioară, care se arunca îmbrăcată în piscine şi care îşi tatua numele ficărui nou iubit pe care îl avea. Cu toate acestea, actriţa susţine că nu s-a schimbat şi că este aceeaşi persoană dintotdeauna: „Nu sunt diferită. Sunt la fel ca atunci. Erau expresii ale fericirii şi sper că vor mai fi încă“.

Se pare că în ultima perioadă actriţa priveşte cu alţi ochi o posibilă împăcare cu tatăl său, actorul John Voight, cu care este certată din anul 2002, după ce acesta a spus despre ea în public, în cadrul unei emisiuni de televiziune că este „dezechilibrată“. „Am traversat şi traversăm momente dificile. Aş vrea doar ca acestea să nu fie toate făcute publice. Sper ca relaţia cu tatăl meu să se îmbunătăţească în viitor. Ne dorim unul altuia binele şi, cine ştie, poate că într-o zi vom ajunge din nou să vorbim direct şi nu prin intermediul altor persoane“, a încheiat actriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS