Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Morminte antiseism

De acum înainte, morţii japonezi vor putea să-şi doarmă somnul de veci fără să fie supuşi riscului unor cutremure de mare intensitate. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, un grup de cercetători din cadrul Universităţii din Kanazawa, oraş situat la 600 de kilometri nord-vest de Tokyo, a studiat posibilitatea construirii de morminte antiseim, care să protejeze sicriele în cazul unor cutremure de mare intensitate. Acestea vor lua încet-încet locul mormintelor tradiţionale şi vor fi capabile să reziste celor mai aprige calamităţi naturale.


Copacabana – cea mai frumoasă plajă din lume

Plaja Copacabana din Rio de Janeiro este considerată cea mai frumoasă din lume. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, acesta este rezultatul unui sondaj la care au participat cinci milioane de utilizatori ai site-ului Usa AskMen. Copacabana este plaja cea mai apreciată din lume, situându-se în preferinţele turiştilor înaintea plajei Cancun din Mexic şi a plajei Waikiki din Hawaii. Copacabana este apreciată pentru peisajul său ce te lasă fără răsuflare, care combină construcţiile moderne cu frumuseţile naturii, şi pentru frumuseţea persoanelor, în mod particular a femeilor, care o frecventează.

Dans nud pentru vindecare

O tămăduitoare din Malaiezia care dansează goală în timpul „şedinţelor“ de tratament a fost aspru criticată de comunitatea musulmană din această ţară. Mokhtar Mohamad Noor, un profesor de 53 de ani care şi-a dus soţia bolnavă la această vindecătoare, a povestit că i-a dat soţiei sale un pahar cu alcool şi a rostit câteva incantaţii, după care a început să danseze goală în jurul bolnavei, împreună cu alţi câţiva „ucenici“ ai săi. „Rostea incantaţii pe care nu le-am înţeles, dar care sunau ca nişte versuri din Coran“, a povestit Mokhtar, care a adăugat că tămăduitoarea şi-a continuat dansul până când el şi soţia sa au plecat şi că nu a avut nici o intenţie de a-şi acoperi goliciunea. Încă nu se ştie dacă acest ritual a dat până acum rezultate în vindecarea bolnavilor.

Jessica Alba, la un pas de călugărie

Jessica Alba şi-a dorit de mică să devină actriţă, însă familia nu a susţinut-o în această privinţă, având alte planuri pentru ea. După cum informează site-ul contactmusic.com, tatăl Jessicăi Alba voia ca ea să renunţe la cursurile de actorie şi să-şi reia studiile, în timp ce bunicul actriţei îşi dorea ca ea să-şi dedice viaţa bisericii. „Tata mă tot stresa cu întrebarea când mă întorc la şcoală, iar bunicul voia ca eu să mă călugăresc. Am încercat să uit complet de această idee trăsnită“, a povestit Jessica Alba.

Exit mobile version