6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNisa, perla Coastei de Azur

Nisa, perla Coastei de Azur

Nisa nu mai este de mult o destinaţie exclusivistă, ci a devenit unul dintre cele mai accesibile locuri de vacanţă, oferind turiştilor o gamă largă de posibilităţi: vizite la muzeu, băi de soare, gastronomie rafinată.

Situată pe ţărmul de sud-est al Franţei, legendara Coastă de Azur atrage de zeci de ani iubitorii de soare, ademenindu-i cu plajele sale, cu vegetaţia luxuriantă, cu oamenii primitori şi, în special, cu climatul mediteranean, ce „promite“ 300 de zile fără nori în fiecare an. Nisa, capitala şi perla acestei regiuni, încă evocă imaginile turiştilor bogaţi, care se răsfăţau sub razele soarelui şi cinau în restaurante elegante. Cu toate acestea, Nisa este o destinaţie turistică accesibilă, devenind un oraş demn de a fi vizitat.

Patru milioane de vizitatori

Nisa este cel de-al cincilea oraş ca mărime din Franţa şi atrage în fiecare an un număr de turişti ce depăşeşte de zece ori populaţia urbei. Aproximativ patru milioane de vizitatori vin în Nisa nu doar să se bucure de mângâierea razelor de soare de pe Coasta de Azur, ci şi pentru a vizita muzeele, obiectivele culturale şi atracţiile arhitecturale pe care le oferă. Străzile sunt împânzite cu ruine romane, clădiri datând din epoca victoriană şi edificii din „la belle epoque“ – vestigii ale istoriei Nisei, aşezare situată la „răscrucea mediteraneană“, la doar 30 de kilometri de graniţa cu Italia.
Agitaţia traiului modern nu reuşeşte să-i priveze pe locuitorii Nisei de plăcerile simple ale vieţii. Aceştia au o existenţă liniştită, pe care şi-o împart între „cultura de cafenea“ şi gustările de după-amiază, udate de „pastis“ (o băutură alcoolică tradiţională, cu aromă de anason) şi urmate de plimbări de-a lungul ţărmului Mării Mediteraneene.

O vacanţă la Nisa

Dacă aveţi ocazia să petreceţi doar trei zile în Nisa, într-una dintre ele trebuie să hoinăriţi prin Promenade des Anglais, iar dacă vremea este însorită, puteţi merge pe una dintre plajele situate la înălţime, de unde vă puteţi încânta privirea cu imaginea mirifică a apelor azurii ale Golfului Îngerilor (Baie de Anges). Plimbaţi-vă pe străzile Oraşului Vechi (Vieille Ville), centrul istoric al Nisei, şi nu pierdeţi ocazia de a savura un pahar de lichior pe o terasă din Cours Saleya. Urcaţi până la Castel, pentru o panoramă extraordinară, şi delectaţi-vă vizitând măcar unul dintre minunatele muzee din Nisa. Un sejur de cinci zile în acest oraş este însă ideal, pentru că astfel aveţi timp să vizitaţi şi Monte Carlo sau Cannes, staţiunile strălucitoare din apropierea Nisei.
Puteţi, de asemenea, să vedeţi vilele luxoase şi ruinele romane din cartierul Cimiez sau vă puteţi răsfăţa cu o cină (sau poate doar o gustare) la Hotelul Negresco, urmată de o întâlnire cu norocul, la Cazinoul Le Ruhl. O vacanţă de o săptămână în acest oraş de pe Coasta de Azur vă va oferi şansa de a vă relaxa pe plajele Mediteranei sau de a vă aventura de-a lungul Coastei de Azur pentru a vizita sate precum Eze sau St-Paul-de-Vence, aşezări pitoreşti de pe falezele înalte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS