14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta cu supă de pui

Dieta cu supă de pui

Dieta pe bază de supă de pui se încadrează în categoria celor care au drept scop reducerea numărului de calorii pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Potrivit site-ul www.slabsaugras.ro, ideea de bază este simplă şi presupune urmarea unor reguli clare. Planul alimentar zilnic este compus dintr-un mic dejun frugal, conceput pe baza unei liste de alimente recomandate, iar în restul zilei, se poate consuma supă de pui la discreţie. Dieta durează o săptămână şi este recomandată celor care doresc să se debaraseze de un număr mic sau mediu de kilograme. Poate fi folosită, în acelaşi timp, şi ca un prim pas înainte de începerea unui program de lungă durată pentru reducerea caloriilor.
Un dezavantaj evident al acestei diete este posibila apariţie a monotoniei. Pentru cei care sunt fani ai supei de pui, această dietă reprezintă metoda perfectă de a slăbi, îmbinând utilul cu plăcutul.
Reţeta pentru supă
Ingrediente: un pui tăiat în 8-10 bucăţi; 2 linguri de ulei (preferabil ulei de măsline); păstârnac – 3 bucăţi; ţelină – 2 bucăţi; morcovi – 2 bucăţi; ceapă – o bucată, tăiată mărunt; usturoi – 3 căţei; pătrunjel – o legătură; sare şi piper; zeamă de lămâie proaspătă – după gust.
Mod de preparare: Se dezosează puiul şi se taie în bucăţi mici. Se pune la fiert la foc mic şi după ce a fiert, zeama se lasă la răcit, se curaţă de grăsimea care s-a ridicat deasupra şi se pune din nou la fiert. Se adaugă ceapa, usturoiul, morcovul, ţelina şi păstârnacul şi se lasă la fiert aproximativ opt minute. Se adaugă pătrunjelul la final. Se sărează, se piperează şi se adaugă zeama de lămâie.
Micul dejun
Este necesar ca reţetele pentru micul dejun să fie respectate întocmai, fără înlocuiri sau adăugiri.
Mic dejun 1: o cutie de iaurt dietetic (degresat) combinat cu o jumătate de cană de fructe tăiate  bucăţele (mere, banane, portocale) peste care se presară germeni de grâu.
Mic dejun 2: o cană cu brânză de vaci cu o jumătate de linguriţă de zahăr şi praf de scorţişoară; 2 bucăţi de pâine de secară prăjită; 3 smochine.
Mic dejun 3: o cană şi jumătate cu cereale integrale la care se adaugă o jumătate de cană cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grăsime; un măr sau o banană.
Mic dejun 4: o cană cu suc de portocale; o felie de pâine de secară prăjită; 30 g de caşcaval degresat.
Mic dejun 5: o cană şi jumătate cu cereale peste care se toarnă o jumătate de cană cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grăsime.
Acestea sunt recomandările pentru primele cinci zile. În ultimele două, din cele şapte cât durează dieta, se poate alege oricare dintre cele cinci variante de mic dejun, în funcţie de preferinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS