5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Muşchi umplut

Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc (porţionat în două), 200 g de carne tocată, 1 ou, 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, 4 foi de dafin, 1 pahar de vin alb, alte condimente după gust.
Mod de preparare:
Amestecăm carnea tocată cu oul, jumătate din usturoiul pisat, sarea, piperul şi condimentele. Desfacem fiecare bucată de muşchi de porc pe lungime ca să obţinem o bucată de carne groasă de un centimetru şi lungă cam de 25 cm. Umplem carnea desfăcută cu compoziţia de carne tocată, ou şi condimente. O rulăm cu grijă, astfel încât să nu curgă carnea tocată.
Legăm muşchiul cu aţă, înfăşurându-l pe toată lungimea. Nu strângem prea tare, ca să nu iasă compoziţia din el, dar suficient cât să îl ţină bine legat.
Umplem o oală, suficient de mare cât să încapă muşchiuleţii, cu apă, adăugăm vinul, foile de dafin, 1/2 lingură de sare, piper, usturoiul rămas, condimente pentru carne de porc şi punem totul la fiert.
Este gata cam peste o oră. Scoatem aţa pentru că acum carnea fiartă nu se mai desface. Muşchiul umplut (care seamănă cu un purceluş) se serveşte ca preparat din carne la micul dejun, cu pâine şi muştar. Se poate servi şi cu garnitură, ca felul doi, fie de cartofi natur, fie de legume mexicane peste care se pun un cubuleţ de unt, sare şi piper.
Timp de preparare: o oră şi jumătate.
Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS