Muşchi umplut

Autori


Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc (porţionat în două), 200 g de carne tocată, 1 ou, 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, 4 foi de dafin, 1 pahar de vin alb, alte condimente după gust.

Mod de preparare:

Amestecăm carnea tocată cu oul, jumătate din usturoiul pisat, sarea, piperul şi condimentele. Desfacem fiecare bucată de muşchi de porc pe lungime ca să obţinem o bucată de carne groasă de un centimetru şi lungă cam de 25 cm. Umplem carnea desfăcută cu compoziţia de carne tocată, ou şi condimente. O rulăm cu grijă, astfel încât să nu curgă carnea tocată.

Legăm muşchiul cu aţă, înfăşurându-l pe toată lungimea. Nu strângem prea tare, ca să nu iasă compoziţia din el, dar suficient cât să îl ţină bine legat.

Umplem o oală, suficient de mare cât să încapă muşchiuleţii, cu apă, adăugăm vinul, foile de dafin, 1/2 lingură de sare, piper, usturoiul rămas, condimente pentru carne de porc şi punem totul la fiert.


Este gata cam peste o oră. Scoatem aţa pentru că acum carnea fiartă nu se mai desface. Muşchiul umplut (care seamănă cu un purceluş) se serveşte ca preparat din carne la micul dejun, cu pâine şi muştar. Se poate servi şi cu garnitură, ca felul doi, fie de cartofi natur, fie de legume mexicane peste care se pun un cubuleţ de unt, sare şi piper.

Timp de preparare: o oră şi jumătate.

Dificultate: medie


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 13 iunie 2007

Actualitate

» ACR protesteaza împotriva propunerii de a interzice detectoarele de radar
» Mai puţină birocraţie în învăţământ din 2008
» 28 de imigranţi recuperaţi în Malta
» Despăgubirile pentru culturile calamitate de secetă, acordate până la 1 august
» Pensionarii vor picheta sediul Guvernului şi al prefecturilor
» Teză cu subiect unic la română
» Înmormântare cu efecte speciale
» Vocile cartierului intră în vacanţă
» Casa Albă regretă atentatul din Liban
» Financial Times: România şi Bulgaria scapă de sancţiuni
» Franco Frattini: Nu putem accepta martorii anonimi, în cazul închisorilor secrete ale CIA
» Vânzările autoturismelor second-hand au scăzut cu 40%

Local

» ELECTROPUTERE, cumpărată de arabi
» Chilipiruri pentru dom’ prefect
» Sindicaliştii i-au fluierat pe patronii CEZ Oltenia
» Baie comunală de 1,5 miliarde de lei
» Scurte ştiri
» Şi-a incendiat gospodăria
» Nici un lac de agrement amenajat
» Bătaie între minori la Izbiceni
» Furt de lemne
» Concurs de rabe pe DN 67
» Blestemul zebrelor
» Tir răsturnat la Pădurea Sarului
» Drumurile naţionale, în ceaţă
» Pensionarii se bat pe locurile de tratament de pe litoral

Dolj

» Reconstrucţia Rastului, pe ultima sută de metri

Gorj

» Maria Băndoiu şi colecţia sa de costume populare
» Paznici, la furat de gazolină
» Greva de la STAR GLASS continuă
» Autorul unui accident s-a ascuns

Sport

» Scurte ştiri
» Gallovits, în sferturi
» Pavel se descurcă în Germania
» O singură necunoscută

Bani & Afaceri

» Opel Antara este urmaşul Fronterei
» CEZ nu va face debranşări
» BCR şi CEC, luate la bani mărunţi
» Ford vrea Daewoo Craiova pentru a face faţă cererii în Europa
» Începe construirea fabricii Pirelli de la Bumbeşti-Jiu

Magazin

» Muşchi umplut
» Fereşte-te de radar!
» Capelvenere, o ferigă pretenţioasă
» Energie electrică
» Briard, un câine de familie
» Cum alegem aparatul de aer condiţionat
» Poligloţi în scutece
» Bancul zilei
» IA TE UITĂ

Opinii

» O moţiune ca o loţiune

Top