10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZâna Măseluţă în variantă ştiinţifică

Zâna Măseluţă în variantă ştiinţifică

În Marea Britanie se va lansa o nouă tehnică medicală ce va folosi dinţii de lapte ai copiilor pentru a vindeca bolile ce i-ar putea afecta pe aceştia la vârsta maturităţii. Oamenii de ştiinţă vor încerca să joace rolul „Zânei Măseluţă“, extrăgând din interiorul dinţilor celule stem, care se pot transforma în orice tip de celulă. Această procedură va permite părinţilor să creeze „poliţe de asigurare medicală“ pentru starea viitoare a sănătăţii copiilor, va oferi posibilitatea de a trata bolile de inimă şi va contribui la reducerea cheltuielilor pentru sănătate.
Părinţii vor plăti 900 de lire sterline pentru operaţiunea de recoltare şi depozitare a celulelor într-un laborator condus de compania BioEden. Metoda este următoarea: când dintele de lapte cade, acesta trebuie păstrat într-un recipient de sticlă plin cu lapte până în momentul în care este transportat la laborator. Aici medicii injectează soluţie salină în dinte pentru a izola celulele, care sunt apoi analizate la microscop şi lăsate să se dezvolte pentru a se separa celulele stem. Acestea sunt extrase, puse în două eprubete şi criogenate în nitrogen lichid. Una dintre eprubete este depozitată în laboratorul companiei, situat în Cheshire, iar cealaltă este dusă într-un laborator secret, pentru motive de siguranţă (în cazul în care se produc accidente sau incendii la laboratorul „public“).
Mostrele vor fi depozitate până în momentul în care copilul va avea nevoie de ele pentru a trata o anumită afecţiune. Nu există riscul ca celulele să fie respinse pentru că ele sunt prelevate din propriul corp al persoanei respective. Experţii specializaţi în studiul şi folosirea celulelor stem susţin această tehnică revoluţionară, declarând că celulele stem se extrag mult mai uşor decât celulele prelevate din cordonul ombilical şi se dezvoltă mai bine decât acestea. În plus, această metodă este mai etică decât prelevarea celulelor stem din embrioni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS