10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncepeţi o viaţă nouă fără fumat!

Începeţi o viaţă nouă fără fumat!

În prezent, 1,3 miliarde de persoane din toată lumea fumează, iar 4,9 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza acestui viciu. Bolile provocate de fumat sunt diverse: cancer, emfizem pulmonar, infertilitate, impotenţă, infarct, fragilitate. Jumătate dintre fumătorii de azi vor muri probabil în urma unei boli derivate din consumul tutunului.

Statisticile oficiale, citate de site-ul www.vitanova.ro, arată că mai mult de şase milioane de români fumează, ceea ce reprezintă 36% din populaţia ţării. De asemenea, zilnic în România se fumează peste 100 de milioane de ţigări. Cel mai grav este însă faptul că majoritatea fumătorilor sunt tinerii. Conform statisticilor medicale, fumătorii trăiesc, în medie, cu opt până la 25 de ani mai puţin decât nefumătorii. Asta, datorită faptului că ţigările conţin peste 4.000 de compuşi chimici, dintre care 43 sunt cancerigeni (N-nitrosamine, hidrocarburi aromatice policiclice, gudroane etc.) şi peste 300 de substanţe cert toxice, incluzând nicotină, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon şi formaldehidă.

„Fumatul pasiv“

Substanţele nocive din fumul de ţigară nu-i afectează doar pe cei care fumează.
„Fumatul pasiv“ constă în respirarea aerului poluat de la ţigările celorlalţi, este la fel de nociv şi creşte riscul îmbolnăvirilor la cei supuşi acestei poluări. După o oră de fumat într-o cameră închisă, nefumătorul care se află în aceeaşi încăpere cu cel care fumează inhalează cantităţi egale de nitrozamine cu cele existente în 15 ţigări filtrate.
Riscul expunerii este greu de evaluat, el crescând sau diminuând în funcţie de ambianţă, durata expunerii, ventilaţie şi prezenţa altor poluanţi. Efectele iniţiale ale fumatului pasiv se materializează într-un miros neplăcut al hainelor la care se adaugă fenomene de iritaţie, dureri de cap, tuse, uscăciunea mucoaselor gâtului, greaţă, astenie, declinul lent al funcţiei pulmonare.
Fumatul pasiv este tot mai frecvent recunoscut ca factor de risc la locul de muncă şi ca o ameninţare la adresa sănătăţii oamenilor.
A vă lasa de fumat nu este uşor, dar este posibil. Au reuşit milioane de oameni! Merită oare să ne riscăm viaţa pentru câteva clipe de plăcere? Aveţi o şansă, sunteţi în viaţă şi ştiţi cum să vă lăsaţi de fumat! Eliberaţi-vă de sclavia dependenţei de tutun şi veţi simţi diferenţa. Este nevoie de voinţă dar, în acelaşi timp, trebuie să conştientizaţi că fumatul dăunează sănătăţii dumneavoastră. Fiţi hotărât şi spuneţi „NU“ ţigărilor!
Iată acum o nouă metodă de a renunţa la fumat, învingând în lupta cu dependenţa de nicotină şi cu sevrajul. Cu ajutorul acestei metode, din iunie 2006, în ţara noastră au renunţat la fumat peste 1.500 de pacienţi.
Aceasta este o terapie nouă, aplicată cu succes deja în 44 de ţări ale lumii, fiind dezvoltată pentru rezolvarea acestei probleme. Terapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă se face cu ajutorul unui aparat modern, prin care se eliberează rapid nicotina din organism, ajunge în sânge, de unde se va elimina cu ajutorul rinichilor, prin administrarea regulată de lichide.
Consultaţia şi terapia constau într-o singură şedinţă de o oră în urma căreia „pacientul“ nu are altceva de făcut decât să poarte timp de 30 de zile un „cip“ de dimensiunea unei monede; acesta este lipit cu un plasture subombilical, dar trebuie să consume lichide în cantitatea recomandată de medic, explică Dr. Anneliese Bauer, director centrul medical Vita Nova. Această metodă practicată şi în Germania, Austria, Ungaria sau Polonia are o rată de succes de 90 la sută. Acum a fost întrodusă şi în România de către societatea Vita Nova, ea stă la dispoziţia celor care doresc să renunţe la fumat având personal medical specializat în terapia prin biorezonanţă, spaţii elegante si modern echipate chiar şi în Craiova. Fiţi hotărât să începeţi o viaţă nouă fără fumat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS