12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum scăpaţi de sforăit

Cum scăpaţi de sforăit

Studiile au arătat că aproximativ 45% dintre adulţi sforăie ocazional şi 25% se confruntă în fiecare seară cu acest fenomen. De regulă, sforăitul este întâlnit la bărbaţi şi persoanele supraponderale. Dacă sforăiţi, site-ul www.topsănătate.ro vă recomandă să faceţi ceva acum pentru a vă rezolva problema, deoarece aceasta se agravează o dată cu vârsta!

Deşi este de multe ori considerat un lucru amuzant, totuşi nu este de glumit cu sforăitul. Experţii susţin că acest fenomen poate cauza probleme serioase în cadrul familiei sau în cuplu. De asemenea, aceştia avertizează cu privire la pastilele şi spray-urile nazale care promit să vă scape de sforăit şi nu-şi îndeplinesc această condiţie. Încercaţi să faceţi câteva schimbări în stilul dumneavoastră de viaţă şi să urmaţi câteva sfaturi practice.
Schimbaţi poziţia din timpul somnului. Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură sau nas în plămâni este perturbat în timpul somnului, din cauza îngustării sau blocării căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.
În primă fază, sforăitul apare în cazul în care dormiţi pe spate, iar schimbarea poziţiei pe o parte poate opri acest fenomen. De asemenea, o pernă mai groasă care să menţină capul mai ridicat în timpul somnului poate fi o soluţie ajutătoare. Dacă sforăitul se înrăutăţeşte, acesta intervine indiferent de poziţia pe care o adoptaţi în timpul somnului. De aceea, este foarte important să vă analizaţi puţin stilul de viaţă pentru a vă ajuta şi singur.
Pierderea kilogramelor în plus linişteşte nopţile celor care sforăie. Persoanele supraponderale sunt mult mai expuse riscului de a sforăi decât cele cu o greutate corporală normală. Dacă aveţi probleme cu greutatea şi cu sforăitul, o scădere moderată în greutate vă poate ajuta să scăpaţi de ambele.
Evitaţi alcoolul şi somniferele! Somniferele şi alcoolul pot cauza sforăitul, deoarece perturbă respiraţia. Dacă aţi consumat alcool şi vi s-a atras atenţia că aţi sforăit cam des aseară, ar fi bine să evitaţi băuturile alcoolice. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în cazul în care luaţi somnifere. O inhalaţie înainte de somn vă poate ajuta! Congestia nazală este adesea cauza sforăitului. Puteţi lua de la farmacie un inhalant din care se introduc 2,5 ml într-un litru de apă fierbinte şi se inhalează seara înainte de culcare.
Încercaţi adezivul nazal! Adezivul nazal (asemănător unui plasture) se lipeşte pe nas şi, printr-o acţiune mecanică, dilată nările. Acest sistem uşurează respiraţia celor care sforăie, celor răciţi sau a persoanelor care suferă de rinite alergice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS