16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Cocaină la Cina cea de Taină

Vameşii britanici au descoperit o cantitate semnificativă de cocaină ascunsă într-un pachet ce conţinea o variantă a sculpturii Cina cea de Taină, o Biblie, un crucifix şi o statuie a Fecioarei Maria, informează site-ul abc.net.au. Coletul fusese trimis din Brazilia la o adresă din Londra şi a fost descoperit de vameşii din Coventry, în centrul Angliei. Cele 300 de grame de cocaină descoperite în coletul „religios“ au fost estimate la 15.000 de lire sterline. „Până în prezent am găsit cocaină începând cu nasturii de la cămăşi, continuând cu lumânări şi ajungând până la pături pentru copii, dar niciodată nu a avut cineva ideea să dosească drogurile în artefacte religioase“, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor vamale britanice. Până în prezent nu s-au făcut arestări în acest caz.

A urcat în avion deghizat în pilot

Un tânăr şomer din sud-vestul Chinei a reuşit să urce la bordul unui avion deghizat în pilot, informează site-ul terra.net.lb. Shu Shi a intrat în aeroportul internaţional de la Beijing purtând o uniformă similară cu cea a piloţilor companiei aeriene în al cărei avion voia să se îmbarce. Tânărul, care cumpărase uniforma de pe internet şi descărcase mai multe modele pentru acte de identificare, a reuşit să urce fără probleme în aeronava ce avea ca destinaţie provincia Guizhou. Păcăleala a ieşit la iveală când pilotul adevărat a observat că manevrele pe care le făcea „colegul“ său nu aveau nici o legătură cu realitatea. Shu a fost ţinut sub supraveghere pe toată durata zborului şi a fost predat poliţiei la aterizare, fiind condamnat la zece zile de detenţie şi la plata unei amenzi în valoare de 65 de dolari.

Invalid, la plimbare cu camionul

Un american imobilizat în scaunul cu rotile a avut parte de plimbarea vieţii lui, după ce scaunul său a fost împins pe o distanţă de câţiva kilometri de un camion. După cum informează Krone.at, deşi viteza camionului era de peste 80 de kilometri pe oră, tânărul de 21 de ani a reuşit să ajungă teafăr şi nevătămat în oraşul Paw Paw din statul Michigan. Din câte se pare, scaunul său se agăţase de radiatorul camionului, atunci când vehiculul de mare tonaj a plecat de la o benzinărie. Potrivit şoferului camionului, el nu a observat nici un moment coliziunea şi a aflat de pasagerul său doar după ce l-a oprit poliţia. Tânărul american nu a păţit nimic, singurul „prejudiciu“ fiind limonada care i s-a vărsat în poală.

Ozzy Osbourne nu înţelege războaiele

Ozzy Osbourne a jurat că nu va protesta niciodată împotriva conflictului din Irak pentru simplul fapt că nu înţelege sensul războaielor, informează site-ul starpulse.com. Rockerul a spus că nu va ieşi pe străzi să protesteze împotriva războiului, cu toate că până şi el îşi dă seama că acţiunile armate din Irak sunt inutile. „De fapt, totul se reduce la faptul că nu înţeleg războiul în general. Dacă tu eşti într-o tabără şi eu sunt în cealaltă şi murim amândoi, atunci amândoi pierdem. Mă gândeam că până acum omenirea a învăţat lecţia asta. Doar că pe mine nu o să mă vedeţi niciodată prin Hyde Park strigând lozinci împotriva războiului“, a spus rockerul. Osbourne recunoaşte totuşi că părerile sale în legătură cu diverse probleme cu care se confruntă omenirea reprezintă o sursă de inspiraţie. „Dacă există ceva care mă afectează, atunci acel ceva transpare în cântecele pe care le compun“, a explicat artistul.

Ben Affleck s-a implicat în campania împotriva foametei

Ben Affleck a făcut o vizită în Massachusetts, locul său de baştină, pentru a ajuta familiile sărace şi înfometate. Potrivit site-ului celebrite.aol.fr, actorul s-a implicat într-o campanie împotriva foametei, contribuind la rezervele alimentare din Boston. Ben Affleck nu a făcut doar act de prezenţă, ci a ajutat voluntarii care descărcau alimentele din maşini şi le depozitau într-un spaţiu amenajat. Actorul s-a implicat sută la sută în campania împotriva sărăciei şi a foametei, după ce a realizat primul său lungmetraj „Gone Baby Gone“ la Boston, experienţă care i-a deschis ochii asupra condiţiilor de sărăcie în care trăiesc anumiţi oameni.

Somnul – o prioritate pentru Natasha Bedingfield

Natasha Bedingfield are probleme mari să stea trează în timpul turneelor pentru că are neapărat nevoie să doarmă cel puţin opt ore pe noapte. După cum informează site-ul starpulse.com, britanica încearcă pe cât posibil să-şi respecte programul de somn chiar şi când merge în turnee, susţinând că, dacă ea doarme cât trebuie, acest lucru este nu numai în beneficiul său, ci şi al membrilor echipei. „Dacă nu dorm opt ore pe noapte, sunt un coşmar pentru cei din jur. Acum le-am spus tuturor că, dacă îmi reduc porţia de somn, mă transform complet, şi nu în bine“, a povestit Natasha Bedingfield. „Turneele sunt foarte dure, iar pentru o femeie este şi mai greu. Am ţinut cu tot dinadinsul să lucrez la fel de mult ca orice bărbat din echipă, însă mi-am dat seama că trebuie să încetinesc ritmul“, a precizat artista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS