16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Corp ceresc de 12 ori mai mare
decât Jupiter

Astronomii italieni au descoperit două corpuri cereşti din afara sistemului nostru solar, unul dintre ele de dimensiuni impresionante. După cum informează ediţia on line a cotidianului italian La Stampa, unul dintre cele două corpuri cereşti este de cel puţin 12 ori mai mare decât Jupiter, planeta cea mai mare a sistemului nostru solar. Oamenii de ştiinţă au declarat că pentru moment nu ştiu dacă să clasifice acest „obiect“ drept o planetă sau o stea. Descoperirea a fost făcută de Gianluca Masi, astrofizician şi fondatorul Telescopului virtual, şi de Franco Mallia, din cadrul observatorului de la Campo Catino.

Atenţie, cafea fierbinte!

O companie americană a venit în sprijinul consumatorilor de cafea, ajutându-i să îşi dea seama dacă licoarea lor este sau nu fierbinte. Smard Lid Systems  a realizat în acest scop un capac pentru cana de cafea, care îşi schimbă culoarea în funcţie de culoarea licorii. În cazul în care cafeaua este fierbinte, capacul devine roşu aprins, iar atunci când licoarea este tocmai bună de consumat, capacul devine maro.

Mai mulţi poliţişti în stradă în nopţile cu lună plină

În oraşul Brighton, din sudul Angliei, efectivele de poliţie sunt întărite în nopţile cu lună plină. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, decizia a fost luată după analizarea numărului delincvenţilor înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă. „Cercetările făcute de noi au demonstrat faptul că numărul incidentelor este mai mare în perioada cu lună plină. În acest sens am hotărât să mobilizăm mai multe echipaje de poliţie în nopţile cu lună plină“, a declarat un ofiţer de poliţie. S-a constatat astfel că există o legătură între fazele lunii şi criminalitate. Luna plină afectează comportamentul şi sănătatea anumitor persoane, care comit în această perioadă mai multe crime.

A rămas fără un deget în urma
unui jaf

Un bărbat din Germania a intrat prin efracţie într-un muzeu din Berlin, numai că în aventura sa, încercând să scape de paznici, şi-a pierdut un deget. Potrivit site-ului abc.net.au, când alarma muzeului s-a declanşat, bărbatul a intrat în panică, a fugit şi s-a căţărat pe un gard de metal înalt de trei metri, însă şi-a prins un deget în plasa de sârmă. Infractorul a reuşit să scape, dar cu preţul unui deget tăiat. Paznicii muzeului l-au prins nu după mult timp, când bărbatul s-a întors la faţa locului pentru a-şi recupera degetul şi pentru a cere asistenţă medicală. „După arestare, singura declaraţie a suspectului a fost că ocupaţia de infractor nu este rentabilă“, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Medicii nu au mai putut să-i ataşeze bărbatului degetul rupt în aventura de la muzeu.

Se caută voluntari pentru râs

Râsul a fost dintotdeauna considerat cea mai bună terapie, iar acum o studentă din Australia îşi propune să cerceteze acest domeniu atât de interesant, informează site-ul abc.net.au. Shelley Crawford, o masterandă în psihologie la Universitatea „James Cook“, încearcă să afle în ce măsură pot fi sporite beneficiile râsului şi a invitat cât mai multe persoane la programul de cercetare ce va dura opt săptămâni. Shelley Crawford spune că râsul poate ajuta oamenii să facă mai bine faţă presiunii. „Modificările psihologice pe care râsul le antrenează ne induc o stare de bună dispoziţie, iar această stare îmbunătăţeşte gândirea. Râzând, ni se deschide posibilitatea de a găsi şi analiza o gamă mai largă de soluţii la problemele cu care ne confruntăm“, a explicat studenta.

Paris Hilton, acuzată de plagiat

Paris Hilton a fost dată în judecată de casa de producţii a formaţiei UB40, Sparta Florida Music Group, fiind acuzată de plagiat. După cum informează site-ul pipole.net, moştenitoarea lanţului de hoteluri Hilton este acuzată că a plagiat una dintre piesele formaţiei britanice. Potrivit dosarului depus de Sparta Florida Music Group, piesa „Stars Are Blind“ a lui Paris este copia hit-ului „Kingston Town“, al formaţiei UB40. Casa de producţie cere despăgubiri de 500.000 de dolari. Plângerea intervine la câteva zile după ce controversata moştenitoare a fost concediată de casa sa de producţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS