10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

O vară fragilă

Rochiţe fără bretele, gen baby-doll, pantaloni scurţi asortaţi cu bluze largi, inspirate din portul naţional românesc din zona Maramureşului sau din natură, vin să vorbească despre fragilitatea colecţiei Lenei Criveanu.

Colecţia „Fragile“, purtând semnătura designerului Lena Criveanu, porneşte de la costumele tradiţionale româneşti din zona Maramureşului, având ca elemente de bază simboluri fundamentale precum moara şi crucea. Ele sunt surprinse şi interpretate în mod inedit prin forme şi fragmente de viaţă în împletituri, imprimeuri şi pictură stilizată ce conferă unicitate acestei colecţii.
Fidelă princiipilor sale în privinţa eleganţei, Lena Criveanu insistă pe o ajustare a proporţiilor şi pe linii subtile care impun ca piesele propuse să atragă, pe lângă admiraţia vizuală, şi inspiraţia de a fi purtate. Defilarea „Fragile“ propune, alături de elemente discrete, culori distinse care derivă de la alb şi negru către nuanţele calde. Criticii califică aceste creaţii ca alcătuind o colecţie completă, menită să pună în valoare atuurile femeii, mai ales latura sa sofisticată şi seducătoare.

De la rochiile mini la pantaloni largi

„Aşa cum după o iarnă încercată primăvara apare întotdeauna timid, «fragilul» colecţiei Lenei Criveanu răsare din ţesătura de organza şi continuă cu mătasea şi bumbacul fin. Vizualul este pregătit să primească în final, cu bucurie, femeia misterioasă, dar care dă frâu liber provocărilor, în spatele valurilor de organza“, aceasta este descrierea pe care specialiştii o fac cu privire la colecţia de primăvară-vară a Lenei Criveanu. O colecţie impresionantă, care îmbracă femeia de azi, femeia activă, uşor sexy, mai mult misterioasă. Trendurile predominante abordate de designer sunt mini prin rochiţelele fără bretele gen baby-doll şi pantalonii scurţi asortaţi unei bluziţe largi şi unei jachete gen capă, volum prin pantalonii largi pe o linie clasică, mânecile bufante şi camisolele cu talie evazată purtate sub formă de trenci, dar şi o uşoară tentă de victorian prin cămăşi transparente din organza şi pliuri suprapuse.

Ingeniozitate şi un-gust

Albul vorbeşte de puritate, dar şi de mister, tot astfel cum auriul atât de purtat în acest sezo,n în combinaţie cu aceeaşi nuanţă de alb, vine să completeze ideea de senzualitate. Nici combinaţiile de nonculori nu lipsesc. Pantaloni negri în combinaţie cu bluze lungi albe tip corset, prevăzute cu volane în partea de jos, din mătase, şi dantelă neagră, la care creatoarea accesorizează un trenci ce păstrează fie imprimeuri inspirate de natură, fie motive ale portului popular maramureşean, vin să încânte şi să cucerească. Rochiţele trei sferturi cu bretele subţiri, cu volane sunt preferatele sezonului. Confecţionate din mătase, aceste piese de vestimentaţie nu lipsesc din colecţia Lenei Criveanu. Sunt prezente, de asemenea, şi rochiţele cu mânecuţe, din mătase sau organza. Simple, de o eleganţă desăvârşită, poartă şi ele aceleaşi imprimeuri care se regăsesc pe toate piesele din colecţia Lenei Criveanu. Nu lipsesc nici accesoriile. Nu e vorba de unele obişnuite, ci de elemente noi, aplicaţii gen broderii, asemănătoare unor curele, din culori contrastante faţă de ţinute, care vin să sublinieze liniile corpului. Şi dacă aceste elemente pline de ingeniozitate se potrivesc de minune pe rochiţe, designerul îşi accesorizează şi sacourile. Efectul este uimitor. Şi în cazul ţinutelor de seară, ingeniozitatea vine să vorbească: rochii negre, cu bretele, cu imprimeuri argintii la bază. Şi dacă rochia are o croială care lasă spatele gol, designerul vine să-l completeze cu un gen de broderie finuţă şi elegantă. Mister, eleganţă şi bun-gust, acestea sunt atributele colecţiei „Fragile“, purtând semnătura Lenei Criveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS