14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFox Terrierul sârmos, companion desăvârşit

Fox Terrierul sârmos, companion desăvârşit

Fox Terrierul sârmos era folosit pentru a descoperi locurile în care se ascundeau vulpile, la vânătoarea de iepuri sau de alte animale. Conform       site-ului www.zooland.ro, astăzi aceşti câini sunt folosiţi şi la vânat, dar majoritatea au devenit animale de companie.

Se presupune că rasa provine din încrucişarea dintre un Old English Terrier, Black And Tan Terrier, Bull Terrier, Greyhound şi Beagle. Erau folosiţi de vânătorii de vulpi, rolul lor fiind de a lătra când descopereau bârlogul. Pot fi găsiţi până prin secolul al XIX-lea, când existau ca rasă, dar aveau origini comune şi cu alţi câini. Tot atunci erau consideraţi ca fiind aceeaşi rasă cu fox terrierul obişnuit. Standardele pentru acest câine au fost trasate în anul 1876, de oficialii de la The Fox Terrier Club, pe atunci existând câteva diferenţe.
Necesarul de hrană pentru câinele acestei rase nu este foarte mare. Fox Terrierii sunt foarte activi, ard suficient de repede acumulările şi nu vor avea probleme de greutate. Se obişnuiesc la fel de bine atât cu mâncarea specială, fie că este uscată sau umedă, cât şi cu ceea ce le mai pică de pe la mesele stăpânilor.

Fox Terrierul sârmos, un câine ieftin

De două-trei ori pe an, aceşti câini va trebui periaţi şi aranjaţi de un profesionist, acestea fiind şi singurele costuri suplimentare implicate de îngrijirea lor. Fox Terrierul sârmos trăieşte între nouă şi 15 ani, cu o medie stabilită de 13-14 ani. La naştere, o femelă poate aduce pe lume între patru şi şase căţei.
Descriere. Fox Terrierul sârmos este un câine mic, dar deosebit de activ. Are un cap înalt, dar spatele este relativ mic şi lăsat. Blana este densă, cu o textură deosebit de puternică şi ţepoasă, aproape de piele fiind mai moale la atingere, dar la fel de deasă. Un exemplar al rasei poate ajunge la 39 cm şi şapte kilograme, acestea fiind dimensiunile maxime. Masculii sunt mai puternici şi mai înalţi decât femelele.
Rasa este cunoscută ca fiind una extrem de puternică şi nu are probleme de sănătate. Mai mult decât atât, bolile de care este uneori afectată sunt comune, neexistând vreun semn că acest câine suferă de o afecţiune genetică, transmisibilă.
 
Câinele perfect pentru întreaga familie

Caracter şi temperament. În general, acest câine este deosebit de prietenos, devotat şi afectuos, dar dispune şi de o personalitate distinctă şi deosebit de accentuată. Devine foarte protector dacă simte că unul dintre membrii familiei se află în pericol. Se descurcă de minune cu copiii şi este ideal pentru o familie. În ceea ce priveşte animalele de casă, mai ales dacă acestea sunt pisici, trebuie socializaţi de mici cu ele, pentru că altfel le vor vâna cât este ziua de lungă. Stăpânii care mai dispun şi de o grădină ar putea avea surpriza de a vedea că aceasta este săpată, obicei care trebuie corectat prin dresaj, de la o vârstă fragedă.
Deşi sunt recomandaţi pentru zonele cu climă caldă, chiar călduroasă, se vor descurca fără mari probleme şi în cele în care este ceva mai rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS