12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Măsuri aproximative folosite în bucătărie
– Un vârf de cuţit cu sare = 2 g
– O lingură cu lapte sau apă = 15 g
– O lingură rasă cu orez = 20 g
– O lingură rasă cu griş = 20 g
– O lingură rasă cu mălai = 15 g
– O lingură rasă cu zahăr tos = 20 g
– O lingură rasă cu făină = 15 g
– O lingură cu vârf cu făină = 20 g
– O lingură cu unt, untură = 20 – 25 g
– O lingură cu ulei = 20 g
– O linguriţă cu unt, untură, ulei = 5 g
– O linguriţă cu lapte, apă = 6 g
– O linguriţă rasă cu zahăr tos = 5 g
– O linguriţă rasă cu făină = 4 g
– Un pahar de apă cu zahăr tos = 200 g
– Un pahar de apă cu făină = 125 g
– O farfurie adâncă de supă = 400 ml
– Un polonic mare de supă = 400 ml
– Un polonic mic de supă = 80 ml
– Un cub de zahăr = 6 g
– O chiflă = 40 – 50 g

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS