12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCouch surfing - în jurul lumii, cu bani puţini

Couch surfing – în jurul lumii, cu bani puţini

În jurul lumii, dormind ca oaspeţi pe o canapea în casa unor persoane necunoscute. Noua modă se numeşte „couch surfing“ şi reprezintă o comunitate virtuală, formată din persoane ce iubesc călătoriile, nu au bani, dar dispun de spirit de aventură.

Vreţi să vizitaţi multe locuri, însă resursele dumneavoastră financiare sunt limitate? Puteţi spune adio preţurilor piperate pe care trebuie să le plătiţi pentru a vă caza într-o pensiune sau hotel, fie ele şi de categorie inferioară. Noua provocare pentru turişti o reprezintă „couch surfing“ (surfing pe divan) şi a luat naştere pentru prima dată în SUA, pentru ca apoi să se răspândească în întreaga lume. Aveţi nevoie doar de banii pentru a vă achiziţiona biletul de avion sau de tren şi, bineînţeles, de resurse pentru a vă cumpăra mâncare şi a vă distra. Problema cazării este însă rezolvată.
Casey Fenton, un student de 27 de ani, a creat un site unde, în loc să prezinte hoteluri sau camere de închiriat, expune ofertele tuturor celor dispuşi să asigure un loc de dormit unui turist fără a primi nimic în schimb, ci doar posibilitatea ca, la rândul său, să fie găzduit gratis.
Originar din New Hampshire, Casey Fenton, în urmă cu câţiva ani, după ce şi-a cumpărat un bilet de avion pentru Islanda, s-a gândit ce ar putea face pentru a nu mai cheltui bani pe hotel. El s-a hotărât
să-i contacteze prin e-mail pe cei 1.500 de studenţi ai Universităţii din Reykjavik, cărora le-a cerut să-l primească într-una din camerele lor de cămin. A primit numeroase oferte şi mulţi studenţi s-au declarat chiar bucuroşi de serviciul pe care i-l pot face. După ce a petrecut un week-end în Islanda, Casey a spus „adio“ vieţii de turist tradiţional, o nouă cale deschizându-se pentru el şi prin intermediul site-ului pe care l-a creat şi pentru alţii.

65.000 de persoane dispuse să vă găzduiască

Aşadar, tot ceea ce trebuie să facă o persoană încântată de această idee este să se înscrie în baza de date a site-ului respectiv, contra sumei de 25 de euro. După aceea, nu rămâne decât să vă alegeţi destinaţia dorită şi să consultaţi oferta celor care pun la dispoziţie un pat pentru turişti pentru o zi sau mai multe. Regula este că, la rândul dumneavoastră, veţi fi obligat să găzduiţi, persoana care v-a permis să dormiţi în casa ei dacă va dori să vă viziteze oraşul. 
Sistemul este simplu şi până în prezent a funcţionat foarte bine, dat fiind numărul mare de persoane înregistrate. Întrând pe site-ul respectiv, se pot căuta potenţiale „divane“, unde să poposiţi în funcţie de mai multe criterii (ţară, oraş, sexul proprietarului casei, vârsta etc). Pe site sunt incluse fotografiile utilizatorilor, descrierile sau gusturile acestora. Pentru o orientare cât mai bună, este posibilă consultarea unei hărţi în care sunt indicate ţările cu cea mai mare concentraţie de „case deschise“.
Turiştii nu trebuie să se teamă că ar putea ajunge în casa unui criminal în serie. Sistemul oferă o serie de garanţii. Mai întâi de toate, nu este chiar aşa simplu să ajungeţi să faceţi parte din comunitatea acestora, care are aproximativ 65.000 de persoane din 194 de ţări. Pentru a deveni membru, trebuie să existe altă persoană înscrisă, care garantează pentru dumneavoastră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS