16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

În pas cu moda

Inul, bumbacul şi în general ţesăturile uşoare vin să îmbogăţească în sezonul estival garderoba fiecărei reprezentante a sexului frumos.

Materialele uşoare în croieli lejere sunt cele care le îmbracă astăzi pe femeile active, căci vorba aceea: „căldură mare, monşer“. Ţesături mai bune decât bumbacul, inul sau mătasea, care să se preteze la ţinute ce conferă libertate în mişcare, nu se pot găsi. Prin magazine, puzderie de piese de vară.

Inul conduce în topul preferinţelor

Fustele din in, trei sferturi (99,9 lei), îşi găsesc locul în garderoba fiecărei femei. Un material răcoros, o croială lejeră. Şi pentru că dimineţile păstrează încă răcoarea zilelor de primăvară, un sacou din acelaşi material la un preţ de 199,9 lei se poate asorta perfect cu fusta trei sferturi. Paleta cromatică variază de la alb la negru şi maro. Există însă şi aurii, argintii. Le diferenţiază doar preţul, căci cele din urmă sunt ceva mai scumpe, preţul lor oscilând în jurul sumei de 239,9 lei. Nu pentru orice buzunar, ar spune unii. Şi totuşi, căutând printre rafturi, atrag atenţia piese de in, fuste la numai 45 de lei sau sacouri, ce-i drept din vara trecută, la 67 de lei. Chiar dacă nu păstrează linia vestimentară modernă, ci pe cea clasică, asemenea piese se încadrează mereu în tendinţe.

Pentru toate buzunarele

Pentru a completa o ţinută de birou, ceva mai sobră decât restul pieselor pe care le purtaţi în timpul liber, puteţi alege o cămaşă din bumbac, cu dantelă la baza gâtului, la  69,9 lei. Un sacou cu mânecă scurtă la 239,9 lei, completat de o pereche de pantaloni clasici din bumbac (129,9) vor fi o alternativă la celelalte ţinute office, la concurenţă cu rochiile de vară, fie ele gogoşar cu buline, simple din saten sau bumbac (239,9 lei) sau clasice, trei sferturi din bumbac sau satin la 84,5 sau 129,9 lei. Chiar dacă sunt cu bretele, acestea pot fi cu uşurinţă asortate cu un bolero (56 de lei). Şi dacă la fusta clasică trei sferturi din dulap nu aţi reuşit să găsiţi ceva potrivit, puteţi opta pentru un tricou-helancă din bumbac în combinaţie cu lycra la 39,9 lei. În schimb, pentru o întâlnire nocturnă la restaurant, puteţi alege un compleu din mătase, maieu (45 de lei) şi fustă trei sferturi (99,9 lei). Nu uitaţi şi de accesorii: colierele din perle în diverse culori sunt la modă (39,9 lei) sau coliere din mărgele îmbrăcate în materiale, la 29,9 lei. Şi curelele, de diferite mărimi şi culori (de la roşu, argintiu, la clasicul negru şi alb) din piele, la preţuri ce oscilează între 19,9 – 49,9 lei, se înscriu perfect în trend.

În stilul anilor ’60

De asemenea, dacă vreţi să fiţi la modă, puteţi purta pantalonii drepţi din anii trecuţi (45 de lei) sau puteţi achiziţiona modelele actuale, care urmează linia piciorului (65 de lei). Drepţi, niciodată prea mulaţi, pantalonii anului acesta sunt asemănători celor pe care-i vedeam pe manechinele din anii ’60, preţul lor fiind de 68 de lei. Adaptate agitaţiei zilnice, modelele lui 2007 vă oferă o bluză largă (24 de lei), un sacou mai lung (67 de lei), pentru a avea libertatea de a vă marca sau nu talia, după cum vă avantajează. Dar, dacă vă place să purtaţi larg, iată o veste îmbucurătoare: designerii au reinventat materialele creponate. Puteţi să găsiţi în mai toate magazinele modelul aproape unisex de pantaloni, care, în plus, vă va scuti de operaţiunea călcatului. Confecţionaţi din material subţire, creponat, aceştia sunt ideali pentru femeia grăbită, care însă vrea să arate bine. În plus, preţul lor este relativ accesibil, nedepăşind 78 de lei. Cel mai ieftin model costă 34 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS