7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ia te uită

Povestea lui Johnny Cash (Walk the Line)
Regia: James Mangold
În rolurile principale: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts
Biografic , 2006

În 1955, un tânăr slăbănog, cu o chitară în mână şi care se recomandă J.R. Cash intră în ceea ce va deveni ulterior celebrul Sun Studios din Memphis. Acest eveniment marchează un moment crucial pentru cultura muzicală.
Johnny Cash va influenţa definitiv muzica Statelor Unite, compoziţiile sale originale oferind inspiraţie viitoarelor vedete rock, country, punk, folk şi rap.
Cu vocea sa profundă şi sumbră, lovindu-şi sec chitara, Cash a cântat despre iubire, viaţă şi moarte, într-o manieră plină de disperare şi pasiune, aşa cum nu se mai auzise până atunci. Viaţa sa a fost o continuă căutare şi transformare de sine, o confruntare cu demonii interiori, o luptă pentru iubirea care îl va schimba definitiv, o lecţie despre cum se poate merge pe linia subţire dintre autodistrugere şi împăcarea cu sine. Povestea începe în Arkansas, în perioada copilăriei lui Cash, continuă cu turneele sale răsunătoare alături de pionerii rock&roll-ului – Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis şi Waylon Jennings – şi atinge punctul culminant cu memorabilul concert de la închisoarea Folsom, în 1968. Filmul a primit pe site-ul de specialitate nota 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS