27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEis Kafe San Marco - un loc prietenos

Eis Kafe San Marco – un loc prietenos

Găsirea unui restaurant mi-a dat multe bătăi de cap în ultima perioadă, mai ales că nu am mai primit de mult recomandări despre un loc sau altul. Localul de săptămâna aceasta l-am redescoperit din întâmplare, vrând să mă adăpostesc de ploaie.

Gelateria Eis Kafe San Marco are o terasă frumoasă, cu pavilioane de fier forjat.
Situat în părculeţul de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, localul îşi aşteaptă clienţii într-o atmosferă cu muzică veselă şi un mobilier în albastru şi nisipiu, ce aduce aminte de zilele senine de la malul mării.
Eis Kafe San Marco lasă impresia unui loc destul de prietenos, mai ales datorită canapelelor concepute ca minisepareuri, în faţa cărora sunt postate câteva mese rotunde. Pentru cei care doresc intimitate există şi canapele mai mici, în care pot lua loc două persoane. Deşi designul este plăcut, spre dezamăgirea mea, faţă de acum vreo şase ani când s-a deschis, nu au apărut schimbări prea mari, mobilierul localului rămânând cam acelaşi, lucru trădat şi de unele canapele deteriorate pe ici, pe colo.

Meniu bogat şi preparate delicioase

Meniul include o gamă variată de combinaţii de îngheţată – vreo 40 – de vanilie, ciocolată, fistic, fructe, şi câte şi mai câte varietăţi, cu frişcă, biscuţi, alune, stafide, nuci, acoperite cu siropuri şi lichioruri care mai de care. Pentru clienţii mai mici există produse special create, cu un design pe măsură – cu coifuri şi nasuri de biscuit şi bomboane. Meniul îţi ia ochii prin bogăţia de culori, astfel că am stat destul de mult până să mă hotărăsc. Până să aleg un sortiment de îngheţată, am gustat un Toast – un sandviş din pâine neagră, şuncă şi brânză topită, pe care l-aş caracteriza bine făcut şi gustos, atâta că nu ar fi stricat ca felia de şuncă să fi fost mai consistentă.
Din multitudinea de sortimente de îngheţată am ales Fantesia (conţine îngheţată mixtă cu frişcă şi multe fructe). Nu am putut să nu remarc efortul făcut de bucătar pentru a pregăti cupa astfel încât să semene cât mai mult cu imaginea din meniu, sau fineţea îngheţatei de fistic şi pepene îmbrăcată într-un strat mărinimos de frişcă şi acoperită cu fructe: struguri, vişine, cireşe, lubeniţă, pepene galben, căpşuni, mango, portocale, ananas, banane, grepfrut roz şi fructe stea (carambola – au miezul moale cu gust dulce-acrişor, asemănător cu cel de pară). Rezultatul l-aş cataloga drept delicios şi consistent, iar porţia, intimidantă, astfel că nu am reuşit s-o termin.

Ceva de comentat

Preţurile variază între 4,5 lei (trei cupe de îngheţată) şi 10 lei (în cazul Fantesiei), în funcţie de sortimentul de îngheţată ales, iar servirea mi s-a părut OK. În ceea ce priveşte toaleta, dacă ignori faptul că pe ici, pe colo nu ar strica intervenţia unei femei de serviciu (praful nu a fost cam de multişor şters) şi că nici una din cele două uşi nu poate fi închisă pe dinăuntru, aş cataloga-o satisfăcătoare.

Gelateria Eis Kafe San Marco
str. 13 Septembrie, nr.1

Preparatele                                   Gustoase
Comportamentul personalului   Amabil
Atmosfera                                    Prietenoasă
Preţuri                                         Acceptabile
Toaleta                                         Satisfăcătoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII