15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStarurile - lansate la apă

Starurile – lansate la apă


Astăzi superiahturile sunt cele mai la modă accesorii ale vedetelor, care atestă că fericitul posesor, fie el un magnat ori o celebritate de la Hollywood, „s-a ajuns“ atât din punct de vedere social, cât şi financiar.

 

Valentino, Armani şi Donatella Versace au fiecare o astfel de bijuterie, în timp ce miliardarul rus Roman Abramovici are patru. Alte vedete, mai puţin „norocoase“, precum Mariah Carey, Beyonce sau P. Diddy, se aventurează pe ocean în ambarcaţiuni închiriate.

 

Cele mai scumpe iahturi

 

Când vine vorba de proprietari de iahturi cu greutate, magnatul petrolului Roman Abramovich se află în fruntea listei. Miliardarul, care deţine printre altele şi echipa de fotbal Chelsea, este fericitul posesor al unei flote compuse din patru ambarcaţiuni. Printre acestea se află iahtul „Pelorus“, în valoare de 72 de milioane de lire sterline, care la cei 115 metri ai săi se află pe locul cinci în topul celor mai mari iahturi particulare, dar şi extravagantul vas „Le Grand Bleu“, care are în dotare, printre altele, propriul său elicopter şi o barcă cu motor, şi care este o ambarcaţiune în stil James Bond, proiectată în aşa fel încât să încorporeze ultimele echipamente high-tech. Abramovici nu a precupeţit nici un efort pentru a-şi decora iahturile după propriul stil: în „sufrageria“ vaselor tronează tablouri ale pictorilor celebri, iar mobila este bătută în cristale Swarovski. Fiecare ambarcaţiune are propria echipă de bucătari şi de aceea excentricul miliardar rus nu prea pleacă în vacanţă doar cu unul dintre iahturi, fiind mereu dornic să aibă meniuri cât mai variate.

Roman Abramovici nu este singurul om de afaceri superbogat care a investit în ambarcaţiuni. În anul 2003, Paul Allen, co-fondatorul companiei Microsoft, a cumpărat un iaht pe care l-a botezat „Octopus“ şi care are şapte punţi, două eliporturi şi un loc special amenajat pentru concerte, unde pot încăpea 260 de persoane. Această ambarcaţiune „s-a alăturat“ celuilalt vas deţinut de magantul IT: uriaşul iaht „Tatoosh“, a cărui valoare estimată la 70 de milioane de lire sterline.

Printre celebrităţile care nu s-au dat înapoi de la a cheltui sume exorbitante pentru ambarcaţiuni de lux se numără şi Ivana Trump, care a şi-a botezat iahtul cu propriul său nume. Iahtul „Ivana“ este opulent: este capitonat cu piele crem, este dotat cu băi îmbrăcate în marmură, un jacuzzi în aer liber şi un vast spaţiu destinat petrecerilor.

De asemenea, Flavio Briatore, boss-ul echipei de Formula 1 Renault, obişnuieşte să organizeze petreceri pe iahtul său, aducând pe punţile acestuia cele mai mari vedete de la Hollywood. Mai mult decât atât, Briatore i-a oferit lui Naomi Campbell un cadou special de ziua ei, pe vremea când aceştia erau împreună: fotomodelul a primit în dar iahtul „Lady Blue“.

 

Şi celebrităţile închiriază…

 

Cei care încă nu au investit într-o ambarcaţiune de lux pentru a-şi petrece vacanţa în porturi mondene precum St. Tropez ori St. Barts au posibilitatea de a închiria o astfel de ambarcaţiune. De exemplu, Beyonce şi Jay-Z merg în vacanţă cu iahturi închiriate, dar şi Mariah Carey îngroaşă rândurile vedetelor care preferă să se relaxeze la bordul unui vas de lux, fie el şi închiriat. Diva pop preferă iahturile cu jacuzzi în aer liber şi pe cele pe care are voie să-şi aducă şi multiubitele animale de companie. Mai demult, Mariah Carey a închiriat ambarcaţiunea „Big Eagle“, un iaht de lux de 52 de metri cu şase megacabine, printre care două apartamente, fiecare cu propria sufragerie. Cei 125.000 dolari cheltuiţi pentru o săptămână la bordul iahtului au meritat, căci diva pop a organizat petreceri pe iaht, s-a tolănit la soare ori a luat masa pe puntea ambarcaţiunii.

P. Diddy este una dintre vedetele hip-hop care au reinventat ideea tradiţională de croazieră: iahturile pe care acesta alege să-şi petreacă timpul liber sunt aprovizionate 24 ore pe zi cu şampanie.

În fiecare vară regele neîncoronat al hip-hop-ului închiriază iahturi fabuloase pentru a-şi face intrarea la St. Tropez aşa cum se cuvine. P. Diddy are inima mare şi îşi invită mereu prietenii şi cunoscuţii (şi ei din lumea strălucitoare a Hollywood-ului) să i se alăture în larg.

Când s-a aflat prima dată despre relaţia lui Demi Moore cu Ashton Kutcher, generosul rapper a fost cel care le-a propus celor doi să scape de privirile indiscrete ale paparazzilor printr-o plimbare până în Bahamas la bordul iahtului său.

Brad Pitt, George Clooney şi Matt Damon nu pot rezista tentaţiei luxului nici măcar când lucrează. Cei trei arătoşi prieteni au închiriat un iaht pe care să-şi petreacă timpul liber în perioada în care au filmat în Italia pentru pelicula „Ocean’s Twelve“.

Pe de altă parte, rebelul Russell Crowe nu s-a gândit la lucru, ci la romantism, când în 2003 a închiriat iahtul „Mustique“ pentru a merge în luna de miere cu mireasa lui, Danielle Spencer.

Cele mai şic ambarcaţiuni

 

Dacă ar fi să ne gândim care ar fi iahturile cu cele mai şic interior, nu trebuie să căutăm prea departe: acestea aparţin celor mai mari nume din industria modei. Giorgio Armani, Donatella Versace, Roberto Cavalli şi Valentino şi-au personalizat cu toţii ambarcaţiunile, punând amprenta stilului lor inconfundabil.

Giorgio Armani deţine case în mai toate colţurile lumii, dar cel mai bine se simte la bordul iahtului său „Mariu“, al cărui design reflectă bunul gust al designerului şi care este decorat cu obiecte şi materiale aparţinând Casei Armani. Roberto Cavalli spune despre iahtul său că „are o tentă de sexy“, întocmai ca hainele pe care le creează. Interiorul acestei ambarcaţiuni îşi schimbă culoarea în funcţie de cum se reflectă lumina, iar mobilierul şi decoraţiunile sunt toate în inconfundabilul stil Cavalli, cu imprimeu de leopard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS