6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul natural, la modă

Machiajul natural, la modă

Machiajul natural, cu tenul luminos, buzele palide, ochii şi sprâncenele uşor definite, reprezintă ultimul trend în acest sezon.

Machiajul nud poate fi înşelător. Poate părea că nu e atât de greu să aplicaţi fondul de ten, un strat de mascara şi un gloss de buze, fără a avea la spate o armată de stilişti. Realitatea este însă alta, căci, fără cunoaşterea câtorva trucuri, munca dumneavoastră ar fi zadarnică. „Fondul de ten şi corectorul bine aplicate reprezintă cheia acestui tip de machiaj. Nu trebuie subestimată nici importanţa îngrijirii pielii. Un ten exfoliat, fin şi corect hidratat va fi un suport mult mai bun pentru machiaj decât un ten neîngrijit. De asemenea, fondul de ten trebuie să se potrivească tipului de ten şi să fie conceput în aşa fel încât să vă uniformizeze culoarea pielii. Din această cauză nu este necesar să îl folosiţi pe toată suprafaţa pielii. Îl puteţi aplica, de exemplu, în jurul nasului şi al pomeţilor. Dacă nu sunteţi adeptele lui, puteţi opta pentru o cremă colorată, care acoperă foarte bine imperfecţiunile“, a precizat Ileana Gheonea, cosmeticiană.
Trucuri la îndemâna oricui

Specialiştii recomandă, pentru o reuşită a operaţiunii, achiziţionarea câtorva ustensile obligatorii, printre acestea numărându-se un burete pentru machiaj, în cazul în care doriţi să aplicaţi un strat foarte subţire de fond de ten, dar şi o pensulă, pentru a acoperi mai bine tenul. Şi dacă aceste instrumente nu vă sunt la îndemână sau nu doriţi să le achiziţionaţi, puteţi folosi şi degetele. De asemenea, nu trebuie să scăpaţi din vedere un aspect important, alegerea corectă a fondului de ten. Pentru o piele mai luminoasă, indicat ar fi unul mat, iar pentru ca machiajul să aibă un aspect proaspăt pe durata întregii zile, puteţi opta pentru fondurile de ten cu particule strălucitoare. Odată baza machiajului realizată, puteţi merge mai departe, nu înainte de a arunca o privire în oglindă şi de a vedea care sunt zonele în care trebuie să aplicaţi corectorul. Dacă aveţi pete, pistrui sau orice alte urme pe care vreţi să le estompaţi cu ajutorul machiajului, folosiţi un corector cu o putere mare de acoperire şi cu o nuanţă foarte apropiată de cea a tenului dumneavoastră. Nu trebuie decât să aplicaţi o cantitate mică de corector pe zona respectivă şi să-l întindeţi cu degetele. Pentru cearcăne, alegeţi un corector lichid sau sub formă de cremă pentru a nu încărca mai mult zona şi pentru a nu scoate în evidenţă ridurile.

Un strop de culoare

Şi între atâtea elemente discrete, un strop de culoare ar fi binevenit, aşa că folosiţi cu încredere un fond de obraz de nuanţa piersicii sau roz deschis. În acest fel, paloarea din obraji va dispărea, conferindu-vă un aer sănătos, de bună-dispoziţie. Nu uitaţi nici de fardul de pleoape. Dar nu oricare, ci unul de culoare deschisă, pastelată, care să nu iasă foarte mult în evidenţă. În tendinţe se înscriu şi culorile neutre precum cafeniu deschis, roz pal şi chiar nuanţa de purpuriu deschis. Dacă aţi uitat să folosiţi mascara, nu vă faceţi nici o grijă, căci în prezentările de modă, aceasta este de cele mai multe ori omisă în acest tip de machiaj. Dacă totuşi vreţi să obţineţi efectul de ochi mari, puteţi aplica puţin. Cât priveşte tuşul, acesta nu are ce căuta în acest tip de machiaj. Şi un ultim detaliu: pentru ca buzele să pară naturale, puteţi aplica puţin corector, pe care să îl întindeţi bine, iar apoi să aplicaţi un ruj cu o nuanţă naturală sau chiar un gloss transparent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS