6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Incendiu în Serbia

MEHEDINŢI. De trei zile, pe Muntele Kladovo, din Serbia, a izbucnit un incendiu devastator. Cu toate că fumul a ajuns chiar şi în România, autorităţile sârbeşti se pare că încă nu au intervenit pentru a stopa această catastrofă. Pădurea este mistuită de foc vizavi de fosta insulă Ada Kaleh, la doar cinci kilometri de barajul Porţile de Fier 1 din Mehedinţi. În numai câteva ore, flăcările s-au extins şi pe alt versant al Muntelui Kladovo, iar totul arăta ca un vulcan, cenuşa revărsându-se până în fluviu. Urmările incendiului se pot vedea de la şapte – opt  kilometri de peste Dunăre, în locul copacilor rămânând doar cenuşă.                (A.G.)                  

Proiect amânat

GORJ. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) nu a întocmit nici până în prezent un proiect privind construirea unei rute ocolitoare pe drumul dintre Târgu Jiu şi Motru, care este surpat în zona Dealului Bujorăscu din cauza alunecării unei halde de steril pe partea carosabilă. Potrivit prefectului de Gorj, Ştefan Popescu Bejat, SNLO se angajase să întocmească un proiect în vederea realizării unei variante ocolitoare. „Termenul-limită pentru întocmirea proiectului a fost 15 martie, dar nu este gata nici acum. Am depus solicitare pentru elaborarea cât mai urgentă a proiectului“, a spus prefectul de Gorj, Ştefan Popescu Bejat.    (A.I.)

Organizaţia PD Motru crede în preşedintele suspendat

GORJ. Acuzaţiile de pe postul de televiziune OTV ale preşedintelui PIN, Cozmin Guşă, care a declarat că au fost prezenţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti mineri din Motru, au declanşat nemulţumire  în rândul membrilor PD ai organizaţiei locale. Biroul Permanent Local al Organizaţiei PD s-a întrunit în şedinţă, iar membrii şi-au exprimat încrederea în preşedintele suspendat Traian Băsescu. Organizaţia din Motru, al cărei preşedinte este Militaru Constantin Severus, a întreprins multe acţiuni care s-au bucurat de o largă apreciere în rândul comunităţii, printre care acordarea unor pachete cu produse alimentare pentru familiile nevoiaşe în perioada sărbătorilor religioase sau organizarea unor acţiuni culturale sub formă de spectacole. Membrii Organizaţiei Motru susţin că Traian Băsescu plăteşte tributul pentru lupta lui împotriva corupţiei. „Noi credem în preşedintele Traian Băsescu şi vom fi reprezentanţi demni ai Partidului Democrat pe plan local, iar în ceea ce priveşte prezenţa unor mineri din Motru la Bucureşti, mă îndoiesc de acest lucru“, a spus Constantin Severus Militaru.      (C.C.)

O maşină a luat foc pe DN 6

MEHEDINŢI. Circulaţia pe Drumul Naţional 6 din Mehedinţi a fost întreruptă sâmbătă dimineaţă aproape 30 de minute din cauza unei maşini decapotabile care a luat foc. Autotursimul a ars în proporţie de 40%, cauzele incendiului fiind necunoscute. În urmă cu şapte zile, tot în acea zonă, a ars un autoturism, cauzele nefiind elucidate încă.              (A.G.)

Repartitoare în 60% dintre apartamentele severinenilor

MEHEDINŢI. Din 28.889 de apartamente din Drobeta Turnu Severin, 60% au repartitoare şi sunt racordate la sistemul de termoficare, având montate şi gigacalorimetre, pentru stabilirea consumului de energie termică.
Directorul societăţii distribuitoare de agent termic, Termo Activ, Cornel Dumangiu, a declarat că acţiunea, aflată în desfăşurare, are drept scop atât raţionalizarea consumului, cât şi degrevarea eforturilor financiare ale populaţiei de cheltuieli inexistente înregistrate din cauza pierderilor de agent din reţelele termice.
(A.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS