16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSutienul - la ceas aniversar

Sutienul – la ceas aniversar

În 1907, îşi făceau apariţia în paginile revistei Vogue primele imagini cu un sutien, unul dintre cele mai îndrăgite articole de lenjerie intimă din toate timpurile.

În urmă cu câţiva ani, o reclamă făcea furori printre reprezentanţii sexului tare. Invitaţia era una extrem de intrigantă: „Priveşte-mă în ochi. Am spus în ochi“. Greu de zis, dar greu de făcut. Mai ales că acea care lansa această invitaţie era splendida Eva Herzigova, purtând un wonderbra negru, realizat special pentru a-i scoate în evidenţă rotunjimile „periculoase“ şi generoase, astfel că probabilitatea ca ochii să nu cadă în decolteu era minimă. De altfel, puţine persoane au reuşit să se abţină, aşa că, pentru a evita incidentele stradale cauzate de panourile publicitare situate la tot pasul, au existat voci care au propus mutarea panourilor în locuri necirculate.
De atunci însă au trecut deja 13 ani, însă sutienul nu şi-a pierdut renumele de simbol de necontestat al seducţiei feminine, care a supravieţuit chiar şi feministelor care ardeau sutienele în pieţe, pentru că erau considerate o ameninţare la adresa libertăţii femeilor. Astăzi, seducătorul articol de lenjerie a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani. În 1907, primul sutien apărea în paginile revistei Vogue. Pe atunci, era doar o brasieră rigidă. Abia în anii ’30 au apărut modele ceva mai sofisticate şi elegante.
Abia în 1959, compania Lycra a conferit confort şi eleganţă accesoriului prin excelenţă feminin, în timp ce în anii ’90 o scandaloasă Madonna a invadat visele bărbaţilor din întreaga lume, după ce a apărut în turneul „Blonde Ambition Tour“ cu cunoscutul corset cu cupe ascuţie creat de Jean Paul Gaultier.

Sutienul-minune

Doar patru ani mai târziu, celebrul Wonderbra, în traducere sutienul-minune, a revoluţionat cu adevărat viaţa femeilor, dar şi fanteziile erotice ale domnilor, graţie unui sistem push-up care garanta două mărimi în plus şi un decolteu a la Herzigova. Astăzi, pentru a aniversa cei 100 de ani, a fost ales topmodelul Karolina Kurkova, care a primit onoarea de a prezenta cel mai scump sutien din istorie, împodobit cu 2.000 de diamante şi estimat la peste cinci milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS