6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru zugrăvit

Sfaturi pentru zugrăvit

Este primăvară şi toată lumea doreşte să dea o notă proaspătă locuinţei. Cel mai simplu mod ar fi un strat de lavabil pentru împrospătarea atmosferei.

Specialiştii în domeniu ne-au oferit câteva sfaturi practice pentru zugrăvit, indiferent de starea în care se află pereţii, dacă sunt daţi cu humă sau cu var ori chiar cu vopsea lavabilă.
Pentru zugrăvit se recomandă vopseaua lavabilă, care este mai mult sau mai puţin mată în emulsie apoasă, care aderă bine la suprafeţele tencuite sau gletuite, la lemn, la metal şi chiar la metale plastice, având proprietatea de a nu se lua ca varul sau ca huma. Vă puteţi da seama că peretele este dat cu lavabilă dacă suprafaţa sa apare mată, semilucioasă, cu aspect de vopsea de ulei şi nu se ia pe degete.
În caz că peretele a fost zugrăvit cu humă, aceasta se va îndepărta prin spălarea cu apă caldă, nu trebuie neapărat şi săpun, prin umezire cu pensula sau bidineaua, după care se va înlătura cu şpaclul. După ce se usucă, se gletuieşte, apoi se şlefuieşte. După uscare se zugrăveşte cu bidineaua şi cu vopsea lavabilă amestecată cu apă în raport volumetric de 1:1.
Dacă peretele a fost zugrăvit cu var şi nu este bine nivelat, se poate şlefui sau se gletuieşte. Apoi se dă în mai multe straturi cu lavabilă.
Dacă suprafaţa de zugrăvit a fost dată cu vopsea lavabilă, este necesar să se spele aceasta cu apă caldă şi detergent. După uscare, se şlefuieşte, după care se aplică în două – trei straturi vopsea lavabilă. Dacă vreţi să vopsiţi colorat, în toată cantitatea de lavabilă introduceţi colorantul lichid.
Este bine să ţineţi cont de instrucţiunile şi recomandările cantitative de pe ambalaje şi să nu uitaţi să pregătiţi pereţii înainte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS