13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

4.280 de firme au depus registrul electronic la ITM
VÂLCEA.
Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor pe Suport Electronic reprezintă o nouă modalitate de centralizare a datelor privind angajaţii şi firmele angajatoare. Potrivit conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea, până în prezent, din cei 8.000 de angajatori înregistraţi la nivelul judeţului, s-au prezentat 4.280 de firme pentru introducerea datelor în registrul electronic. „Deoarece s-au înregistrat întârzieri în ceea ce priveşte introducerea acestor date din cauze tehnice ce au ţinut de probleme ale sistemului s-a hotărât prelungirea termenului-limită de depunere. Dacă în norme se prevedea că ultima zi de depunere a registrului electronic este 15 martie 2007, la nivel central s-a decis să se marcheze ultimele înregistrări la sfârşitul lunii aprilie“, a declarat Ion Nicolaescu, inspectorul-şef al ITM. Acesta a spus că amânarea termenului a fost decisă şi din cauza faptului că amenzile pentru neînregistrarea electronică sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei. „Avem informaţii pe care le primim de la angajatorii din teritoriu ce ne indică faptul că termenul va fi respectat de majoritatea firmelor. Registrul de Evidenţă Electronic permite urmărirea fiecărui angajat şi angajator şi, de asemenea, elimină mai multe operaţiuni necesare atunci când salariaţii schimbă locurile de muncă“, a precizat Nicolaescu.  (S.M.)
Bărbat mort pe munte
VÂLCEA.
Un bătrân a murit luni seară pe versanţii din localitatea Câineni. În jurul orei 19.30, lucrătorii Postului Câineni au fost sesizaţi de stareţa Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, din localitate, că la aproximativ 950 de metri de aşezământul religios, pe versantul muntos, a fost găsit de un cioban un bărbat în stare de inconştienţă.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că persoana respectivă se numeşte Ion B., de 63 de ani, din comuna Muereasca. Prin intermediul Dispeceratului IPJ în zonă s-a trimis o ambulanţă şi s-a încercat transportarea bătrânului până la salvare, dar, la aproximativ 100 de metri de locul unde a fost găsit, acesta a decedat. S-a luat măsura transportării cadavrului la morga Spitalului Brezoi, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cauzele decesului. (S.M.)

Big Brother în Râmnicu Vâlcea
VÂLCEA.
În curând, mai multe zone şi staţii de autobuz din municipiul Râmnicu Vâlcea vor fi supravegheate nonstop de camere video. Potrivit primarului Mircia Gutău, s-a elaborat un proiect ce implică montarea de camere de filmat în zona centrală, în piaţa din centru, precum şi în mai multe staţii de autobuz ale ETA. „Nu ne-am gândit aici la supravegherea traficului, ci la prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, începând cu tâlhării şi furturi din buzunare şi terminând cu persoanele care agresează frecvent coşurile de gunoi“, a declarat edilul râmnicean. Pentru cele 30 de camere de supraveghere prevăzute în proiect, bugetul local ar trebui să suporte, potrivit primarului, o sumă de 300.000 de lei. „Licitaţia va stabili preţul exact, noi cam atât ne-am gândit că am putea aloca de la buget“, a precizat primarul. Acesta a menţionat că sistemul de supraveghere va fi de mare ajutor şi poliţiştilor, şi că majoritatea locaţiilor de amplasare a aparatelor au fost propuse de poliţia municipiului. „Ne-au informat cam care ar fi zonele cu probleme, în care se petrec tot felul de acte reprobabile şi unde au foarte mari dificultăţi“, a explicat Gutău. Prin montarea camerelor video, autorităţile publice speră să poată ţine sub control infracţiunile ce au loc în zonele aglomerate, în special în Piaţa Centrală. (S.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS