11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRochia - în lumina reflectoarelor

Rochia – în lumina reflectoarelor

Lungi, până la genunchi sau scurte, rochiile vin să facă senzaţie în sezonul primăvară – vară 2007, iar designerii le ridică la rang de ţinută naţională.

O primăvară şi o vară călduroase anunţau meteorologii, aşa că designerii au hotărât: pentru o arşiţă nebunească, ţinuta cea mai potrivită este rochia. Vaporoasă, transparentă, lungă sau scurtă, nu mai contează, creată, bineînţeles, în stil retro, de fapt, urmând croiala inspirată din anii de aur ai cinematografiei europene. Rezultatul, rochii cu aspect metalic, care îmbracă orice siluetă, căci sunt croite pe modelul larg. Şi cum accesoriile nu trebuie să lipsească, intră în scenă lanţurile imense, croşetate sau, de ce nu, curelele late, prinse fie sub bust, fie pe mijloc, subliniind talia. Imaginaţia creatorului a mers mai departe. Aşa că nu trebuie să surprindă în acest sezon rochiile vaporoase, care pot ascunde sub ţesătură kilograme în plus sau care pot la fel de bine sublinia curbele armonioase. Borangicul i-a inspirat, se pare, pe marii designeri să creeze aceste modele care amintesc de tradiţionala ie. De asemenea, sunt propuse rochiile brodate, croite asimetric, în culori calde, cu nuanţe de bej sau auriu. Bogăţia verii se poate reflecta într-un model „preţios“, elementul îndrăzneţ fiind sacoul subţire, din stofă fină, din bumbac sau satin, pus direct peste rochie. De reţinut că sacoul de vară trebuie să fie colorat, să aibă nasturi strălucitori sau ceva care să-l scoată în evidenţă.

Pariu pe transparenţă

Şi femeile romantice, dar sofisticate se vor regăsi în noua colecţie primăvară-vară, creatorii realizând pentru ele haine din materiale creponate, strălucitoare, foarte transparente, în culori pale. Pliurile asimetrice, volanele, gulerele rotunde, creponate, inspirate din moda victoriană sunt elementele-cheie ale pieselor vestimentare destinate firilor romantice. Rochia scurtă, cu pliuri numeroase şi decolteu amplu, realizată din material strălucitor, vine să completeze garderoba celor care sunt adeptele acestui stil, de altfel, foarte potrivit pentru o seară specială. Pentru o petrecere în club, centura lată este potrivită cu rochia strălucitoare. Materialul fluid şi modelul simplu dau o notă de naturaleţe şi clasicei rochii albe, care poate fi purtată într-o zi obişnuită la serviciu. Pentru o zi de vară, rochia scurtă asimetrică din mătase aduce o notă de eleganţă şi pune în evidenţă picioarele. De asemenea, rochia lungă, gogoşar, decoltată şi strânsă sub bust, din organza, este potrivită unei petreceri de vară. La modă sunt şi rochiile simple, transparente, prinse într-o bentiţă neagră. În plus, ele pot fi înnobilate cu un guler victorian, transformându-se astfel într-o ţinută specială. Şi tinerele dinamice vor găsi ceva potrivit temperamentului lor în noua colecţie. Pentru o seară specială, o rochie vaporoasă din material gri, înviorată cu o curea lată din material roşu şi cu cataramă din piele. Pentru o zi însorită de primăvară, se poate alege o rochie cu elemente florale portocalii şi negre, iar pentru o petrecere, cea mai potrivită ar fi rochia roşie cu decolteu amplu, care vă poate aduce cu uşurinţă în centrul atenţiei.

Un nou trend

Senzaţionalul şi ineditul vin în acest sezon de la John Galliano, care sparge tiparele cu o colecţie foarte preţioasă, de inspiraţie asiatică, în nuanţe stridente şi cu tăieturi complicate. Creaţiile sale au făcut furori pe podiumurile de la Paris, şi nu numai. Au încântat, deopotrivă, rochiile de seară cu un şal amplu şi broderie, ideale pentru o siluetă perfectă, dar şi rochia-kimono în culori tari şi cu imprimeuri florale de mari dimensiuni. Nici rochia de mătase împodobită cu multe pliuri şi broderii inspirate din arta japoneză nu a trecut neobservată, încununând întreaga colecţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS