12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNegrul - culoarea preferată a europenelor

Negrul – culoarea preferată a europenelor

Încă de pe vremea seraficei Audrey Hepburn, orice femeie care se respectă ştie că un articol de îmbrăcăminte negru nu este niciodată demodat.

Un sondaj realizat recent la nivel european cu privire la articolele vestimentare de bază care fac parte din garderoba unei doamne a scos în evidenţă că majoritatea respondentelor se dau în vânt după negru şi că peste 40 la sută dintre veşmintele din şifonier sunt de această culoare. Potrivit sondajului lansat de site-ul www.missbutterfly.co.uk, orice femeie posedă în medie 110 articole vestimentare, 45 dintre acestea fiind negre. Din câte se pare, în întreaga Europă nu există nici măcar o femeie care să nu aibă trei perechi de pantaloni negri, o pereche de blugi de aceeaşi culoare, trei fuste negre, două rochii, două geci şi 12 topuri, toate de culoare neagră. Şi paltonul? Normal, negru. Pantofii? Tot negri, 12 perechi, cu toc mic, înalt, cui, sportiv sau balerini. Pasiunea europenelor pentru negru dictează şi în alegerea poşetelor. În cazul în care vă recunoaşteţi în portretul schiţat mai sus, nu fiţi prea surprinse, pentru că, din câte se pare, negrul este în vogă în Europa, iar această culoare atât de şic, care se potriveşte atât blondelor, cât şi brunetelor şi subţiază şi formele cele mai pronunţate, este un numitor comun pe Bătrânul Continent.

Bărbaţii preferă  culorile vii

Domnii în schimb nu sunt fani ai negrului, ei dorind să îşi vadă partenerele mai des în culori vii. De altfel, 15 la sută dintre respondente au mărturisit că au deseori probleme cu partenerii, care le critică din cauza alegerii culorilor închise pentru haine. Cu toate acestea, nici măcar criticile domnilor nu le pot face pe femei să îşi schimbe părerea. Negrul nu este însă singurul motiv de dispută între reprezentanţii celor două sexe. Disputele apar şi din cauza sumelor investite de femei în haine, precum şi din cauza spaţiului ocupat de veşmintele doamnelor în şifonierele împărţite de cei doi parteneri. Potrivit aceluiaşi sondaj, începând de la 14 ani, fiecare reprezentantă a sexului frumos cheltuieşte în medie 180 de euro pe lună pentru haine şi accesorii, ajungând ca de-a lungul vieţii investiţia să fie de peste 150.000 de euro. În plus, peste 77 la sută din hainele dintr-un şifonier aparţin doamnelor, acestea recunoscând în acelaşi timp că abia apucă să poarte jumătate dintre veşminte. Trebuie menţionat faptul că nouă din zece femei au mărturisit că ţin în şifonier haine pe care nu le-au purtat niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS