24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRoseanne Barr - o mamă cu simţul umorului

Roseanne Barr – o mamă cu simţul umorului

Actriţa de comedie Roseanne Barr a avut o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri, care i-au adus succes enorm pe plan profesional, dar şi destulă nefericire în viaţa sentimentală. Cu toate acestea, ea spune că lucrul care a ajutat-o să depăşească toate momentele grele a fost simţul umorului.
Roseanne Barr are 54 ani şi a trecut prin trei căsnicii care au eşuat, are cinci copii şi trei nepoţi şi are un singur sfat pentru femeile căsătorite care sunt şi mame: să râdă.
Barr spune că maternitatea este ca un fel de slujbă de la care o femeie nu-şi va lua niciodată concediu şi consideră că a fi mamă nu este nici pe departe un lucru uşor. Tocmai din aceste motive Roseanne este de părere că simţul umorului este cel mai bun antidot împotriva problemelor create de această responsabilitate.

„Eu cred că râsul este singura armă împotriva nebuniei şi vă spun din propria experienţă, o poţi lua razna când creşti un copil“, spune Barr, care adaugă că provocarea cea mai mare pe care o acceptă femeile care au copii este responsabilitatea.

Slujba de mamă în viziunea lui Roseanne

„După ce devine mamă, o femeie îşi pierde individualitatea. Nu va mai fi vorba de ea şi atât, va fi vorba de ei – ea şi copiii ei“, explică actriţa.
„Este foarte bine când tatăl copiilor (sau un bărbat) este şi el prezent, pentru că responsabilitatea se împarte la doi, dar gândiţi-vă că sunt foarte multe femei care îşi cresc singure copiii. Ca şi mine.
Copiii mei au taţi foarte buni, care s-au implicat în tot. Bine, i-aş fi ucis cu mâna mea dacă m-ar fi lăsat baltă“, povesteşte Roseanne, care în prezent este din nou singură.
Roseane Barr s-a născut în Salt Lake City într-o familie obişnuită şi, vrând-nevrând, a învăţat lecţia despre maternitate destul de devreme: în adolescenţă a rămas însărcinată şi a fost obligată să-şi dea fiica spre adopţie.
S-a căsătorit de trei ori, a devenit mamă de încă patru ori (mai are o fiică şi trei băieţi), dar cu toate acestea nu a uitat nici o secundă fiica pe care a abandonat-o.

„Am căutat-o şi am găsit-o, am aşteptat până a împlinit 18 ani şi am rezolvat toate problemele dintre noi. Avem o relaţie specială şi mă înţeleg foarte bine şi cu părinţii ei adoptivi.

Când am părăsit-o aveam 18 ani, dar voi regreta întotdeauna ce am făcut“, povesteşte actriţa.

„Nu am fost lângă copiii mei“

Roseanne Barr spune că a muncit foarte mult când copiii ei erau încă mici.
A pornit de jos şi a avansat de la stand-up comedy la roluri în filme de televiziune, ajungând chiar să aibă propriul ei serial, „Roseanne“, care a fost difuzat şi de televiziunile din România. Acum, deşi este mulţumită de ceea ce a realizat, privind înapoi, îşi doreşte să fi petrecut mai mult timp cu copiii, pentru că astfel ar fi putut fi alături de ei când aveau nevoie.
De exemplu, Roseanne îşi reproşează că a doua fiică a sa a ajuns să aibă probleme cu alcoolul tocmai din cauza sa.
„Cele mai multe s-au întâmplat din cauza faptului că eu devenisem cunoscută şi astfel noi am intrat în altă categorie socială. Eram săraci şi dintr-o dată ne-am îmbogăţit… şi în plus eu eram mai mult plecată. Nu am fost lângă copiii mei“, spune Roseanne, care adaugă:
 „Normal că mă simt vinovată, pentru că sunt conştientă că am făcut nişte greşeli pe care trebuie să le repar. Copiii vor fi întotdeauna copii şi vor avea nevoie de ajutor. Mama mea, de exemplu, are 72 ani şi spune că «jocul» acesta nu se termină niciodată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS