24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Masa de duminică

Varză de Bruxelles în sos de roşii

Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles tăiată fideluţă; două roşii tăiate mărunt; cinci linguri de susan; trei linguri de seminţe de floarea-soarelui. Sosul: trei roşii mari; trei linguri iaurt; 1/2 linguriţă suc proaspăt de lămâie; 1/2 ceapă; un praf de sare de mare; câteva picături de miere; cimbru.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă varza de Bruxelles împreună cu roşiile tăiate, susanul şi seminţele de floarea-soarelui. Separat, se pregăteşte sosul, cu ajutorul unui mixer, care se toarnă peste compoziţia preparată mai sus şi se amestecă uşor. Se serveşte imediat.

Salată de fasole cu sos de vin

Ingrediente: o cană cu fasole roşie fiartă; o cană cu fasole albă fiartă; o cană cu fasole neagră fiartă; 250 g fasole verde, opărită; o ceapă mică roşie tocată; un ardei gras roşu, curăţat şi tăiat cuburi; două linguri de pătrunjel proaspăt tocat. Sos de vin: 1/4 de cană oţet din vin roşu; 1/4 de cană ciorbă de legume sau supă din conservă; trei linguri de vin roşu sec (vin de Xeres); un căţel de usturoi tocat; o lingură ulei de măsline; sare de mare şi piper după gust.
Mod de preparare: Se amestecă cu grijă într-un vas fasolea, ceapa, ardeiul şi pătrunjelul.
Se combină ingredientele din sos şi se amestecă bine. Se toarnă sosul peste fasole şi se amestecă cu grijă, după care se dă la rece cel puţin o oră, ca aromele să se amestece.

Biscuiţi cu migdale

Ingrediente: 150 g făină; 150 g pastă de migdale; 150 g curmale fără sâmburi; 150 g smochine tăiate mărunt şi înmuiate înainte.
Mod de preparare: Curmalele şi smochinele se dau prin maşina de tocat.
 Se amestecă totul şi se frământă.
Se taie în diferite forme şi se bagă la cuptor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS