10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecoraţi-vă casa cu tablouri

Decoraţi-vă casa cu tablouri

Dacă vi se pare că unei camere din casa dumnevoastră îi lipseşte caracterul, potrivit site-ului www.ele.ro, puteţi schimba acest lucru prin simpla atârnare a câtorva tablouri, care pot crea un adevărat impact.
Casa trebuie să fie amenajată în funcţie de atmosfera pe care o doriţi, de ambianţa şi de stilul de decor pe care îl vreţi. Şi mai trebuie să corespundă stilului dumnevoastră de viaţă.
Atunci când vă decideţi asupra unui stil pentru o cameră din casă, acesta trebuie să fie determinat de stilul de viaţă pe care l-aţi ales şi nu de ultimul trend în design interior.
Oricare ar fi camera pe care vreţi s-o decoraţi, fie că este dormitorul, living-ul, bucătăria sau spaţiul de lucru, trebuie să decideţi ce vreţi să scoateţi din acel spaţiu. De exemplu: Veţi avea petreceri şi cine acolo? Vreţi un spaţiu intim pentru a vă putea retrage din cotidian? Este o zonă unde se joacă copiii? Este o cameră pentru vreun hobby? După ce v-aţi decis pentru ce vreţi să folosiţi camera, puteţi alege o temă a culorii pentru a coincide cu funcţiunea camerei. De exemplu, verdele şi culorile neutre merg bine pentru o cameră liniştită, galbenul pentru camera copiilor, iar albastrul pentru spaţiul de lucru.
Ca să alegeţi tablourile potrivite, orientaţi-vă la printuri cu desene animate pentru camera copiilor, la tablouri cu flori în culori pastelate pentru zona liniştită a casei şi la peisaje liniştite pentru zona de lucru.
La fel ca şi culoarea, tablourile pot schimba imediat atmosfera unei camere. Nu numai că crează o unitate a spaţiului, dar pot fi folosite pentru a vă defini un stil propriu. Puteţi alege între stilul tradiţional şi clasic, modern, contemporan, distractiv şi romantic.
Stilul unei camere este dependent în totalitate de gustul dumnevoastră personal şi acum este momentul pentru a aplica propria dumnevoastră personalitate în cameră prin tablouri şi accesorii texturate.
Distractiv: tablourile pot include culori luminoase atât pentru desen, cât şi pentru ramă. Tablourile distractive includ pisicuţe şi căţeluşi sau actori de comedie.
Modern: cu un accent puternic negru pentru ramă, fotografiile alb-negru sunt o alegere naturală pentru un look modern şi sofisticat.
Puteţi chiar amesteca şi potrivi diferite stiluri pentru a vă creea un stil propriu. De exemplu, folosiţi o ramă modernă neagră la o fotografie tradiţională alb-negru.

Aranjarea tablourilor

Pentru a avea parte de un efect maxim şi pentru a adăuga caracter, trebuie să decideţi unde şi cum vreţi să vă aranjaţi tablourile.
Look de galerie modernă: pentru a crea senzaţia de galerie modernă, potrivită mai ales în hol şi casa scării, acordaţi fiecărei piese spaţiu aerisit. Staţi în centrul primei piese şi faceţi un pas sau doi de-a lungul zidului. Acesta este un centru bun pentru următoarea piesă.
Deasupra unei canapele: atunci când puneţi deasupra unei canapele un tablou, trebuie să atârnaţi acest tablou la aproximativ 13 – 20 cm deasupra canapelei sau la nivelul ochiului.
După ce aţi determinat funcţiunea fiecărei camere, culoarea şi stilul, veţi fi într-o poziţie mai bună pentru a putea cumpăra tablourile necesare ca să se potrivească întregului ambient.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS