16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShopping regal în capitala valsului

Shopping regal în capitala valsului

O dată cu sosirea sezonului cald, doamnele, şi nu numai, sunt extrem de dornice să îşi reînnoiască garderoba. Tot mai multe reprezentante ale sexului frumos aleg să meargă la cumpărături la Viena, acesta fiind şi un bun prilej de a da o raită prin muzee sau prin Prater, faimosul parc de distracţii.

Viena a devenit în ultimii ani nu doar capitala valsului, ci şi un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping. Marile străzi comerciale, pieţele situate pe străduţe întortocheate, zecile de magazine de suveniruri sau delicatese fac din capitala austriacă unul dintre oraşele preferate ale europenilor. Vizitatorii Vienei par să aibă un singur scop, ei lăsându-se ghidaţi de motoul „Shop until you drop“, în traducere „Cumpără până crăpi“. Deşi sloganul nu este prea elegant pentru a descrie un oraş nobil cu un trecut imperial ca al Vienei, se poate spune cu certitudine că aici  shopping-ul nu e un scop în sine, ci reprezintă un mod de distracţie şi de relaxare: cui nu-i place oare să se odihnească într-un magazin sau într-o cafenea elegantă, pentru a savura un pahar cu vin sau pentru a gusta o felie de tort? O astfel de experienţă puteţi trăi în spaţioasele Ringstrassen-Galerien, proiectate de arhitectul Wilhelm Holzbauer. Marile magazine Steffl, din Kärntner Strasse, care la origine au fost supermarketuri cu produse la preţuri convenabile, au devenit acum un paradis al shopping-ului. Clientul, ajuns la etajele superioare cu strălucitoarele scări mobile cromate sau cu un ascensor panoramic, se găseşte în faţa unei oferte variate de haine, parfumuri şi accesorii. Cei interesaţi doar de bijuterii şi haute-couture găsesc pe Kärntner Strasse şi la Ringstrassengalerie creaţiile unora dintre cei mai renumiţi bijutieri din lume alături de produsele celor mai în vogă designeri vestimentari.

 Haine de firmă pentru europenii cu dare de mână

Printre punctele cele mai „fierbinţi“ în materie de modă pentru tineret şi creaţii de avangardă trebuie menţionat neapărat magazinul Neumann, aflat pe  Seilergasse, care găzduieşte articole din colecţiile Prada, Gucci, Joseph şi Tod`s. Pentru iubitorii elegantelor genţi italiene, un punct de atracţie este cu siguranţă intrarea de la Stefansdom, unde pe Goldschmiedgasse se află Furla, cu cele mai exclusiviste genţi „made in Bologna“. Pentru a găsi pantofii potriviţi, trebuie să mergeţi la Ambrosio, iar pentru o vestimentaţie completă tipică pentru „modern woman generation“ trebuie neapărat să ajungeţi la stilista Doris Ainedter, unde îşi fac ţinutule şi diverse VIP-uri din politică, mass-media şi economie.

Cumpărături în aer liber

Oricât ar fi de frumos să mergi dintr-un magazin în altul, o experienţă cu totul aparte sunt cumpărăturile în aer liber, mai ales în ceea ce priveşte alimentele. Fiecare cartier are propria piaţă. Cea mai mare şi frumoasă este, fără îndoială, Naschmarkt, o piaţă animată, cu vânzători de toate naţionalităţile şi plină de specialităţi din toată lumea. Varietatea de fructe şi legume proaspete, carne, peşte şi mirodenii este enormă. În jurul pieţei se află o mulţime de restaurante mici care ne invită să facem o călătorie culinară în toată lumea, din India în China, din Japonia în Italia sau în Turcia. În fiecare sâmbătă se organizează şi o piaţă rurală, la marginea Naschmarkt, unde se vând produse agricole provenind direct de la ţărani. Nu trebuie uitat nici celebrul „Flohmarkt“, unde amatorii de obiecte de artizanat, cărţi, discuri sau tot felul de ciudăţenii pot găsi aici cam tot ce le doreşte sufletul. Tot pentru gurmanzi, o experienţă de nelipsit este o vizită la Meinl, în Gruben. La etajul superior al acestui magazin enorm plin cu specialităţi gastronomice, cu o ofertă imensă de produse, se află un elegant restaurant cafenea. Stilul şi imaginea spre Graben sunt superbe. Alt punct de atracţie aflat în apropiere este Altmann&Kühne, unde amatorii de dulciuri pot cumpăra cele mai mici ciocolate realizate manual. În cazul în care vă aflaţi în căutarea unor vinuri selecte, nu trebuie decât să vizitaţi Vinothek, în Stephansplatz, sau Wein&Co, în Habsburgergasse.

Mariahilfer Strasse – paradisul iubitorul de shopping

Turiştii tineri preferă, cum era de aşteptat, Mariahilfer Strasse. Într-o vreme, austriecii se adunau aici pentru a-l saluta pe imperator care, împreună cu alaiul său, părăsea Schönbrunn în direcţia palatului imperial. Astăzi aceasta este strada cea mai cunoscută, plină cu magazine de orice tip. Ani la rând închisă din cauza construcţiilor la metrou, astăzi această stradă are o înfăţişare cu totul nouă. Trotuarele enorme sunt pline de sutele de tineri şi adolescenţi care iau cu asalt magazine precum Turek, H&M, Jones, Mango sau New Yorker, de unde îşi cumpără cele mai noi veşminte din colecţiile care le sunt dedicate. Aici  Orsay şi Gaggi, Foot Locker, C&A, Diesel, Promod şi cel mai mare magazin  Benetton din Europa îşi fac reciproc concurenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS