22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Vaccinare contra pestei porcine
MEHEDINŢI.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi au anunţat în urmă cu zece zile că se sistează acţiunea de vaccinare a porcilor contra pestei din cauza stocului de medicamente epuizat. Joi, medicii veterinari din judeţ au reluat campania de vaccinare a porcilor din gospodăriile individuale ale crescătorilor de animale. În Mehedinţi există circa 75.000 de capete de porcine. În urma vaccinării antipestă s-a constatat că multe animale nu fuseseră declarate. Aşa se explică că până acum s-au vaccinat şi s-au luat în evidenţă – prin crotaliere – 96.000 de porci. DSVSA Mehedinţi a primit 105.000 vaccinuri antipestă. (A.G.)
60 de hectare de vegetaţie uscată au ars
GORJ.
Pompierii gorjeni au intervenit joi la şapte incendii izbucnite la terenuri cu vegetaţie uscată. Din cauza unor focuri aprinse în locuri deschise şi lăsate fără supraveghere, au ars peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, în mai multe localităţi din judeţ. Pe lângă pompierii prezenţi la faţa locului, la stinsul incendiilor au participat şi săteni. În satul Cărbuneşti au ars 40 de hectare de vegetaţie uscată, iar pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenţia a zeci de pompieri. În comuna gorjeană Bâlteni, în satul Cocoreni, a ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Incendiul a fost stins cu ajutorul a 15 cetăţeni şi a doi agenţi de poliţie care au fost coordonaţi de primarul comunei, Vasile Vlăduleanu. Alte incendii au izbucnit joi în comunele Borăscu, Plopşoru, Ciuperceni, unde au fost distruse zeci de hectare de vegetaţie uscată. Pompierii au reuşit să salveze de urgia focului bunuri în valoare totală de peste 500.000 de lei. (M.F.)

Patronii nu se înghesuie la banii nerambursabili
MEHEDINŢI.
Doar 15 agenţi economici, din circa 3.000, câţi activează în Mehedinţi, şi-au depus dosarele până ieri la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Craiova pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Fiecare dintre agenţii economici interesaţi de finanţarea unor proiecte ce vizează în general activităţile productive şi de export pot beneficia, în cadrul celor opt programe funcţionale, susţinute de Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie, de 29,2 milioane de lei. Finanţarea proiectelor propuse de IMM se va efectua pe principiul „primul venit, primul servit“, iar înscrierile vor continua până la epuizarea fondurilor alocate. La Oficiul Teritorial al Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Cooperaţie Craiova, la care sunt arondate judeţele Olt, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Vâlcea şi Dolj, au fost înregistrate până în prezent 266 de dosare. (A.G.)
Accident grav la Strehaia
MEHEDINŢI.
Cinci persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după ce autoutilitara în care călătoreau a fost lovită de un tir înmatriculat în Bulgaria.Accidentul a avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, pe DE 70, la intrare în localitatea Strehaia. Din cei cinci pasageri accidentaţi, patru sunt membrii unei familii din Lunca Banului, din Mehedinţi. Şoferul Daciei implicate în accident a declarat că tirul pur şi simplu i-a spulberat de pe carosabil. Trei ambulanţe de la Spitalul Judeţean din Severin, dar şi de la Strehaia au transportat victimele. Poliţia cercetează cauzele producerii accidentului. (A.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS