14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinValorificaţi spaţiul la maximum!

Valorificaţi spaţiul la maximum!

Pentru a avea o locuinţă utilă şi frumos decorată trebuie să folosiţi spaţiul de care dispuneţi la maximum. Specialiştii în decoraţiuni vin în sprijinul dumneavoastră cu o multitudine de idei pentru a vă valorifica spaţiul.

Dacă nu există suficient spaţiu pentru o uşă normală trebuie să folosiţi o uşă glisantă. Puteţi atârna poliţe de tavan, susţinute de bare de oţel, pentru spaţiu în plus de depozitare. Înlocuiţi peretele dintre bucătărie şi locul de luat masa cu o deschidere arcuită. Pe un perete întreg, de jos până sus, puteţi construi rafturi. Şi pentru a da o notă de modern puteţi vopsi un perete într-o culoare contrastantă pentru a accentua delimitarea dintre spaţii.
Dacă fereastra dă într-o zonă neinteresantă, folosiţi o sticlă translucidă pentru a permite doar intrarea luminii. Este recomandat să folosiţi acelaşi material pentru pardoseală pentru a crea senzaţia de spaţiu. Adăugaţi o bandă orizontală pereţilor şi vopsiţi partea de jos într-o culoare mai închisă. Pentru a părea baia mai mare, folosiţi rafturi deschise în locul celor cu uşi. Folosiţi diferite nuanţe ale aceleiaşi culori pentru a crea contrast şi iluzia de spaţiu. Atârnaţi obiecte de decor deasupra uşilor pentru a capta atenţia. Vopsiţi tavanul într-o culoare diferită pentru a defini o cameră sau o zonă. Nu umpleţi spaţiul cu obiecte inutile, păstraţi-l cât mai simplu.

Decoraţiuni cu gust

Instalaţi rafturi de sticlă lângă fereastră pentru a pune plantele de apartament sau obiecte de sticlă. Pentru a da o notă personală locuinţei dumneavoastră puteţi să vă puneţi în valoare colecţiile, construind o nişă într-un perete, pe care să o luminaţi şi să aşezaţi la loc de cinste lucrurile dragi.
Montaţi o uşă translucidă pentru a delimita camerele pentru a lăsa lumina să treacă şi fără a tăia din intimitate. Adăugaţi o deschidere pătrată între camere pentru a crea senzaţia de deschis. Folosiţi un perete mai mare pentru a monta obiectele de artă. Secretul punerii în valoare a diferitelor obiecte de decor este lumina. Trebuie să aveţi spoturi orientate pentru diferitele obiecte, în locul luminii pentru întreaga cameră. Pentru a crea contrast, folosiţi culoare mai degrabă decât textură. Vopsiţi interiorul unui şemineu în negru, cu vopsea termorezistentă, pentru a crea adâncime. Măriţi unde se poate fereastra, de la podea până la tavan, pentru a crea iluzia de înălţime. Folosiţi un raft fără spate pentru a delimita spaţiul.
Extindeţi oglinda din baie din perete în perete şi de la chiuvetă la tavan pentru a da iluzia că baia este de două ori mai mare.
Folosiţi mobila construită pe dimensiunile exacte atunci când este posibil şi creaţi mai mult spaţiu de depozitare şi funcţionalitate. Împărţiţi o încăpere lungă în două zone dintre care una pătrată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS