14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinImprimeurile florale revin în forţă

Imprimeurile florale revin în forţă

În colecţiile acestui sezon primăvară-vară 2007, designerii propun imprimeurile florale atât pentru ţinutele de zi, cât şi pentru cele destinate ocaziilor mai speciale.
 

Imprimeurile florale au fost uitate o perioadă de timp de designerii vestimentari. În această primăvară, ele se întorc însă în forţă, cu aerul lor un pic retro şi foarte romantic. Deşi pare că sunt în opoziţie cu tendinţa generală care este aceea „spaţială“, proiectată în viitor, florile amintesc de trecut, de perioada flower-power. Pline de candoare şi de dulceaţă, rochiile din materiale înflorate sunt ideale pentru doamnele ce vor să fie în prim-plan în vara care se apropie cu paşi repezi. Motivele florale îşi fac simţită prezenţa nu numai atunci când vine vorba despre haine, ci şi în domeniul accesoriilor, cu tot ce cuprind acestea: bijuterii, genţi, curele, pantofi.
În culori pastelate sau aprinse mergând până la fluorescent, mici sau miniaturale, florile le transformă pe doamne în adevărate regine ale primăverii. Chiar dacă este vorba despre un simplu detaliu floral imprimat sau aplicat pe bluză, pe cămaşa sau fustă, un lucru este cert: hainele cu imprimeuri florale nu pot lipsi din garderoba reprezentantelor sexului frumos, nici din aceea a domnilor ce pretind că sunt în pas cu moda.

Promovate de marile case de modă

Aşa cum se ştie, tendinţa în materie de modă este dată în primul rând de marii creatori şi de casele de modă pe care aceştia le reprezintă. Giorgio Armani, spre exemplu, propune rochii realizate din materiale subţiri în tonuri închise cu imprimeuri florale deschise, combinate cu pălării fantezie realizate din aceleaşi materiale. Blugirl mizează pe materiale pe care sunt imprimate margarete colorate pentru realizarea unor rochii scurte, dar voluminoase. Adevărate prinţese vor părea doamnele ce vor purta creaţiile semnate de Mariella Burani: rochii lungi, vaporoase, din voal înflorat, cu marginile inegale, asortate cu pălării mari confecţionate din tul roz şi violet.
Flori stilizate apar pe rochiile semnate Byblos, pe salopetele realizate de casa Missoni şi pe rochiile clasice propuse de Elena Miro. Imprimeurile florale în tonuri pastelate par a fi indispensabile în acest sezon şi pentru Roccobarocco, care le foloseşte atât pentru rochii, cămăşi, cât şi pentru pantaloni scurţi.
Ermanno Scervino mizează doar pe câteva detalii florale, în timp ce Valeria Marini, pentru colecţia „Seduzioni Diamonds“, le foloseşte din abundenţă, realizând rochii pline în acelaşi timp de candoare şi agresivitate. Pentru rochiile-tunică realizate de Lorenzo Riva au fost folosite materiale cu imprimeuri florale portocalii.
Florile vor fi la modă şi pe plajele din întreaga lume, ţinând cont mai ales de bikinii propuşi de casa de modă Pin Up Star, precum şi de compleul pentru mare (top şi pantaloni scurţi) realizat de Moschino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS