10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEleganţă masculină

Eleganţă masculină


Un bărbat bine îmbrăcat alege aproape întotdeauna costumul. Şi pentru ca totul să fie impecabil, nu scapă din vedere nici un amănunt: culoarea şi materialul cravatei, croiala cămăşii, supleţea sacoului.

Nici o femeie nu poate nega puterea de atracţie a unui bărbat îmbrăcat în costum, aşa că mare grijă, domnilor, ce puneţi pe voi. Şi nu scăpaţi din vedere faptul că doamnele sunt la curent cu ultimele tendinţe, aşa că nu săriţi programele specializate de modă atunci când „mânuiţi“ teleco-manda în căutarea programului preferat. Câteva sfaturi între reprizele meciului de fotbal sunt de bun augur.

Ultimele tendinţe

Negrul şi griul sunt în vogă, iar ca pete de culoare pentru înviorarea costumelor, designerii recomandă în mod special movul, rozul şi galbenul sub formă de cravate sau batiste din mătase. Costumele gri sunt la mare căutare. Pentru birou pot fi accesorizate discret cu cravate şi batiste în dungi albe şi albastre. Şi dacă rozul a cam dispărut din şifonierul doamnelor, îşi face loc discret acum în cel al domnilor. Este o culoare la modă pentru sacouri şi cămăşi. Mare atenţie însă cum asortaţi cravata! Din nou gri, cu variaţie de culoare la accesorii: cravata e galbenă şi are buline foarte mici, iar batista – într-o nuanţă mai închisă decât cravata – are dungi.
Pentru bărbaţii mai îndrăzneţi designerii recomandă cravata ciclamen şi batista mov, asortate la un costum sobru, negru, cu dungi foarte fine. La un costum de in negru, cel mai bine se potrivesc accesoriile contrastante: cămaşa bleu, cravata bleu cu dungi gri şi batista de mătase deschisă la culoare. Negru, alb şi albastru – o combinaţie de culori care dă întotdeauna bine şi care este perfectă pentru întâlnirile de afaceri. Altă combinaţie superelegantă: negru, alb şi gri deschis, ideală pentru orice moment al zilei. Ca accesoriu puteţi opta pentru un ceas cu brăţară metalică, model clasic, care completează prestanţa pe care v-o dă costumul.

O ţinută perfectă

Dacă doriţi să schimbaţi costumul pe o ţinută mai lejeră, dar cel puţin tot atât de elegantă, designerii vă oferă câteva ponturi. Puteţi înlocui pantalonii din stofă cu o pereche de blugi. Cămaşa neagră şi sacoul din aceeaşi culoare vin foarte bine şi vă asigură confortul de care aveaţi nevoie. Pentru aceleaşi ocazii nu foarte pretenţioase puteţi opta şi pentru o cămaşă din bumbac la care să asortaţi o vestă sau un  pulover cu anchior, la modă în acest an. Pe cel din urmă îl puteţi asorta la o pereche de blugi într-o zi normală, iar când sunteţi în întârziere luaţi-l la o pereche de pantaloni negri pentru a părea impecabil şi pentru ca lumea să creadă că aţi întârziat pentru a vă pune la punct. Şi haina militară poate fi aleasă de domnii ce caută lejeritatea unei ţinute, ea făcându-vă să spuneţi: „Sunt aici pentru afaceri, nu pentru altceva“. Designerii vă sfătuiesc să-i scoateţi centura şi să-i lăsaţi nasturii desfăcuţi toată primăvara. Şi pentru că accesoriile nu trebuie să lipsească nici din garderoba unui bărbat, specialiştii în domeniul modei vă recomandă folosirea eşarfei tartan, alături de batistă sau cravată. Asortată la o cămaşă vă va face să arătaţi chic, în stilul britanic. Trebuie însă să aveţi grijă să o purtaţi într-un mod sofisticat, nu să o aruncaţi în jurul gâtului şi gata, trebuie ca nodul să fie în genul celei de la cravată. Având în vedere dungile şi culorile la modă în acest sezon, această eşarfă poate fi asortată la orice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS