15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Acoperiş de casă

Ingrediente
Pentru foi: 250 g zahăr, 50 g untură, 600 g făină, 3 linguri miere de albine topită, 4 linguri de lapte, 2 ouă, 1 praf de copt, cacao.
Pentru cremă: 4 budinci, 1,5 l lapte, 250 gr zahăr, 250 g Rama.

Făina, untura şi zahărul se amestecă şi se adaugă ouăle, laptele, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi cele trei linguri de miere de albine topită. Totul se amestecă bine până se omogenizează. Coca astfel obţinută se împarte în două bucăţi.
Dintr-o bucată coacem două foi pe dosul tăvii. Fiecare foaie se împarte încă pe tavă în trei fâşii, astfel încât partea de mijloc să fie mai lată (pe tavă şi cât timp e fierbinte deoarece, fiind cu miere, se întăreşte şi apoi se rupe când tăiaţi).
Cealaltă bucată rămasă o amestecăm cu cacaoa (aproximativ trei linguri), şi se coc 12 bastonaşe lungi cât tava pe care am copt foile.
Crema se face în felul următor: se amestecă 4 budinci cu 250 g zahăr şi 1,5 l lapte şi fierbem compoziţia până se îngroaşă. Lăsăm să se răcească şi apoi adăugăm 250 g Rama cu care o amestecăm bine să se omogenizeze. (De obicei se fac două culori de budincă şi atunci se împarte în două cantitatea de zahăr, lapte şi Rama).

Asamblarea prăjiturii

Pe o tavă punem o fâşie lată, tăiată din foaie, peste ea punem crema şi apoi trei bastonaşe. Se acoperă bastonaşele din nou cu cremă şi se mai pun deasupra încă două bastonaşe în aşa fel încât să fie puse între spaţiile dintre două bastonaşe de dedesubt. Acoperim din nou cu cremă şi punem la mijloc ultimul bastonaş, pe care îl acoperim cu cremă. Acum urmează să punem fâşiile mai înguste sub formă de acoperiş la ce am umplut.
Procedăm la fel şi cu cealaltă foaie. Obţinem astfel două acoperişuri, pe care le acoperim cu glazură de ciocolată. Prăjitura se serveşte după ce glazura s-a răcit.
Timp de preparare: o oră
Complexitate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS