10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Kitt, masina din serialul „K2000“, scoasa la licitatie


Kitt, celebra masina vorbitoare din seria „K2000“, va fi scoasa la licitatie pe site-ul specializat eBay, chiar de proprietarul de origine irlandeza. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, pentru suma de 149.995 de dolari, unul dintre fanii serialului tv ar putea pleca acasa la volanul Pontiacului negru din 1982, putin modificat, si ar putea sa isi imagineze ca este Michael Knight, personaj interpretat cu succes de actorul David Hasselhoff. In serial, bolidul avea capacitatea de a vorbi, de a lansa bombe fumigene, putea chiar sa zboare cu o viteza supersonica. Nimic din toate acestea nu sunt posibile in realitate, masina nu poate vorbi, nici nu poate atinge viteza de 480 de kilometri pe ora si nici nu poate sari la 15 metri de la sol. Aceasta este una dintre cele patru masini care s-au folosit in timpul filmarilor. Noul proprietar al masinii nu va putea din pacate sa o foloseasca pentru ca autoturismul nu este prevazut cu echipamente ecologice si va trebui sa-l pastreze in garaj.


Un copil la fiecare 23 de secunde


In Egipt, la fiecare 23 de secunde vine pe lume un copil. Cel putin asa rezulta din ultimul recensamânt, potrivit caruia populatia Egiptului a ajuns la 76.480.000 de locuitori. Intr-un interval de doar zece ani, numarul populatiei a crescut cu peste 15 milioane. Cairo numara 18.290.000 de locuitori, inclusiv guvernoratele Giza si Qaliubiya, adica 25 la suta din populatie. 51,1 la suta din populatie este de sex masculin, iar 48,2 la suta este inclusa in grupa de vârsta 15 – 45 de ani. De asemenea, potrivit statisticilor, 29,33 la suta dintre cetateni sunt analfabeti, doar 9,56 procente având o diploma.


Prima femeie in garda Palatului Buckingham


Tânara Natasha Kurtinaitis este o adevarata vedeta in tara sa, dupa ce la doar 18 ani ea a devenit prima femeie din corpul de garda al Palatului Buckingham. Dupa cum informeaza Libero.it, timp de doi ani, Natasha a fost in Army Air Corps, o componenta aeriana a armatei britanice, ea fiind fost aleasa acum sa asigure paza Palatelor Buckingham si Saint James.


Tânara calca astfel pe urmele tatalui sau, Joe Kurtinaitis, originar din orasul Scunthorpe, Lincolnshire, care in prezent este sofer de camion. Natasha va lucra alaturi de o colega, ea declarându-se foarte incântata de noua sa misiune.


Panou de 380 de kilograme, facut din ciocolata


Vizitatorii districtului Covent Garden din Londra sunt invitati sa se infrupte dintr-un panou facut numai din ciocolata si dedicat sarbatorii de Paste. Dupa cum informeaza site-ul thesun.co.uk, panoul are 4,40 metri lungime si 2,90 metri latime, cântareste 380 de kilograme si este decorat cu zece iepurasi din ciocolata produsi manual si cu 72 de oua uriase de ciocolata. Panoul este format din 128 de bucati de ciocolata, fiecare cântarind 2 kilograme, si a fost realizat manual in 221 de ore de maestrul cofetar Barry Colenso. „Este o experienta interactiva si invitam pe toata lumea sa guste ciocolata“, a declarat Colenso.


Janet Jackson – despre diete si exercitii fizice


Janet Jackson spune ca a invatat o lectie importanta in urma decesului prietenului sau, Luther Vandross, si anume ca nu poti sa te ingrasi foarte mult si apoi sa slabesti brusc si fara exercitii fizice. Dupa moartea tragica a lui Vandross, cântareata a avut probleme de greutate si si-a uimit in repetate rânduri fanii, etalând un corp supertonifiat la doar câteva luni dupa ce aparuse in public cu multe kilograme in plus. Cântareata sustine totusi ca dietele la care s-a supus au fost intotdeauna sigure, planificate cu multa atentie si combinate cu programe de exercitii fizice. „Oamenii cred ca daca gasesc o modalitate de a slabi nu mai este nevoie sa faca si sport. Insa eu sunt de parere ca, daca vrei sa ai o forma fizica buna, trebuie sa ai grija si de muschii tai“, a declarat Janet Jackson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS