10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBluze si camasi cu stil

Bluze si camasi cu stil

Sunt elemente importante atât intr-o tinuta de zi, la ocazii, cât si in momentele de destindere.


Noul sezon aduce in prim-plan conceptul de fuziune dintre vechi si nou, trecut si viitor, natural si artificial, mat si lucios. Totul sta sub semnul antagonismului, caracteristic femeii contemporane, care e activa, creativa, capabila, sofisticata si, in acelasi timp, vulnerabila. Asa ca acest sezon aduce in prim-plan feminitatea si eleganta, prin creatii moderne si sofisticate. In sezonul acesta, proportiile se schimba, iar camasile devin mai scurte si evidentiaza talia. Materialele folosite (bumbac, matase, organza si caftan) sunt ingenios combinate cu broderie sau pietre. Se mizeaza in acest sezon pe stilul impero, cu imprimeuri florale si funde din materiale fine. Paleta cromatica se caracterizeaza prin contraste puternice, care trec de la alb la verde sau violet. Surprinde in mod placut si bluza alba, sustinuta de o bretea din tul, ce lasa impresia unei pene de pasare. Daca vreti sa nu dati gres la o intâlnire, puteti opta pentru o combinatie metalica de pantofi aurii cu colanti cenusii si, din nou, transparenta unei bluze albe acoperite de un blazer in stil victorian, bej. Un trend care se repeta de fiecare data intr-o noua reinterpretare este „Noul Romantism“. Elementele precum trandafirii, tulul si matasea sunt combinate in tinute desprinse din recuzita costumelor de teatru fastuoase. Ralph Lauren prezinta bluze albe vaporoase cu volane din tul. Alexander Mc. Queen, Sonya Rykiel, Yves Saint Laurent combina matasea, volanele, florile si uneori si blana in aceeasi tinuta. Comme des Garons foloseste un contrast celebru de alb si negru in tinute dramatice completate de un machiaj teatral. Chloe, Burberry Prorsum, Gucci, Oscar de la Renta, Marc Jacobs recomanda bluzele, camasile din broderii cu design floral, in timp ce Christian Dior, Anna Molinari si Valentino prezinta pe podiumurile de moda camasute bej-rose, cu flori discrete din tul aplicate.


Pentru extravagante


Pentru doamnele si domnisoarele care doresc sa atraga atentia si care nu sunt deloc conformiste, designerii au creat trendul „Pinup girl“, de fapt, asimetrie, talie inalta, mâneci bufante, siluete si picioare puse in evidenta. La Prada, bluza este voluminoasa, asortata cu pantalon scurt, in timp ce la Roberto Cavalli, Chanel, Paul Smith, La Perla, Moschino si Carolina Herrera modelele sunt mai degraba de spectacol, rezumându-se la tinute tip costum de baie sau de club pentru cele indraznete. Si contrastele sunt la moda. Alb si negru, dungi, carouri sau buline, de fapt, o tendinta inspirata de starurile hollywoodiene. Asa ca e timpul sa uitati de prejudecata conform careia nu se amesteca dungile cu florile sau carourile. Daca le echilibrati cu o esarfa uni sau cu o curea lata, ati rezolvat problema contradictiilor de forme. Si daca alegeti si ceva in culorile primaverii, chiar ca nu va puteti teme ca nu sunteti la moda.


Camasa si maioul, peste tricou


De asemenea, designerii va recomanda sa va cumparati cel putin o camasa inflorata, un tricou rosu si o bluza tip tricot in nuante pastelate. Daca aveti câteva exemplare din aceste trei categorii, puteti iesi linistita la plimbare, la birou sau la o intâlnire. Pentru a fi si eleganta si… extravaganta, designerii va vând un pont: camasa sau un maiou delicat, puse direct peste tricou, in culori complementare, sau combinatia de camasa si vesta. Acestea merg foarte bine la pantalonii trei sferturi, care vor fi in voga tot anul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS