16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDinnersMade - restaurantul unde clientii devin bucatari

DinnersMade – restaurantul unde clientii devin bucatari

De câte ori nu v-ati intrebat daca este mai bine sa va intoarceti acasa dupa o lunga zi de munca, sa intrati in bucatarie pentru a va apuca sa preparati ceva de mâncare sau sa ramâneti sa luati cina intr-un restaurant?


Nu de putine ori ati ales prima varianta doar din motive economice, gândindu-va ca, daca ramâneti la restaurant, veti cheltui mai mult decât in cazul in care v-ati prepara singuri cina. Ca sa nu mai vorbim despre drama celibatarului, care trebuie sa faca intotdeauna cumparaturi doar pentru o singura persoana si de cele mai multe ori este constrâns sa arunce jumatate din ceea ce a luat.


Situatiile de acest fel au reprezentat o sursa de inspiratie pentru specialistii in materie de catering. Se numeste DinnersMade si este un concept revolutionar ce se bazeaza pe ideea de a prepara masa la restaurant, pentru ca apoi sa o manânci acasa, in linistea propriului camin. Pentru moment, de aceasta ingenioasa oferta pot beneficia locuitorii din Richmond, un cartier londonez situat pe malul Tamisei, insa se are in vedere deschiderea altor restaurante de acest fel si in alte zone ale capitalei Marii Britanii.


Clientii isi prepara singuri mâncarea


Intr-un spatiu special conceput dupa modelul unei bucatarii traditionale dintr-un restaurant, clientii se intrec in prepararea unor retete ce nu prevad operatiuni de coacere. Mâncarea preparata de clienti este portionata si pusa in recipiente corespunzatoare, gata sa fie luata acasa si bagata in frigider.


In bucatarie, clientii gasesc toate ingredientele necesare pentru prepararea cinei, deja taiate sau maruntite, asa cum prevad retetele. De asemenea, ei beneficiaza si de asistenta de specialitate care le ofera toate indicatiile necesare pentru a nu gresi in prepararea platoului de mâncare sau care ofera sugestii legate de condimentarea mâncarii. In bucataria DinnersMade si un necunoscator in ale gastronomiei se poate simti in largul sau si poate fi sigur ca nu va fi abandonat ori ca rezultatul retetei pe care se hotaraste sa o prepare nu va fi dezastruos.


Pret mai mic decât la restaurantele traditionale


Pe site-ul ineditului restaurant pot fi consultate meniul propus pentru luna in curs, dar si cel care va fi disponibil luna viitoare. Tot ceea ce va ramâne de facut este sa portionati ingredientele si sa le transportati acasa, unde nu va ramâne decât se le incalziti. Partea cea mai frumoasa este aceea ca, dupa ce ati preparat portiile de mâncare (24, 36 sau 48), nu dumneavoastra veti fi cel care veti face curatenie, ci personalul restaurantului.


Ideea ce sta la baza acestui concept de local, daca se poate numi asa, este grandioasa: retete optime, comoditate in ceea ce priveste prepararea, asistenta de specialitate si mai ales evitarea risipei de ingrediente. Costul minim pentru cei care iau decizia de a incerca oferta restaurantului este de 72 de lire sterline, in schimbul carora ei au posibilitatea de a-si pregati 24 de portii din patru retete diferite, ceea ce inseamna ca o portie de mâncare este de doar trei lire sterline. In cazul in care se doreste pregatirea unui numar mai mare de portii (36 sau 48), costul unei portii scade la 2,60 lire sterline, adica mult mai ieftin decât costul unei portii de mâncare la un restaurant londonez sau decât s-ar cheltui pentru cumpararea ingredientelor si pregatirea mesei acasa. Ideea este cât se poate de ingenioasa, mai ales pentru cei care nu au prea mult timp de risipit in bucatarie. In plus, scapati de drumul la supermarket sau de stresul de a nu uita sa cumparati unul dintre ingredientele necesare si nici nu va veti trezi cu alimente expirate in frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS