12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSpatiu in doua camere

Spatiu in doua camere

Majoritatea apartamentelor vechi de doua camere au o suprafata destul de modesta. Daca sunteti proprietarul unui astfel de apartament si doriti sa il amenajati, insa vi se pare ca spatiul mic va limiteaza posibilitatile de a-l transforma intr-o locuinta ultramoderna, site-ul www.ele.ro va prezinta câteva idei care va pot fi folositoare.


In primul rând, renuntati la idea unui holisor clasic unde sa va lasati pantofii si umbrela. Goliti in totalitate holul, vopsiti-l cu o vopsea lavabila intr-o nuanta vesela, dar deschisa, desfiintati debaraua daca exista si comandati un dresing pe care il veti incastra in toata lungimea holului. Pentru un efect spatial marit, usile dressingului faceti-le din oglinda.


Renuntati la clasica usa care desparte holisorul de bucatarie si in locul usii faceti o arcada cu spoturi.


Bucataria goliti-o complet, vopsiti-o in acelasi ton cu holul si luati gresia si faianta in tonuri calde care sa se asorteze cu cele din hol. Comandati mobila pe un singur perete, cu corpuri suspendate si aparaturi electrocasnice incastrate, iar la accesorii puteti utiliza cu foarte mare succes inoxul. Renuntati la peretele care comunica cu sufrageria si in locul acelui perete faceti o structura de trecere gen bar, utila atât dinspre sufragerie, cât si dinspre bucatarie. Bucataria fiind acum incorporata in sufragerie, aceasta s-a transformat din vechea sufragerie, in care bunicuta tricota ciorapei, intr-un living modern cu bucatarie americana inclusa. Optati pentru scaune de bar, care ocupa putin loc si sunt, in egala masura, utile si elegante.


Balconul includeti-l in sufragerie si iata ca ati obtinut un veritabil living cu vedere larga spre peisajul exterior. Parchetul vechi inlocuiti-l cu parchet laminat sau reconditionati-l. Optati pentru nuanta de cires, cea mai apreciata in acest an. Pentru a da impresia de spatiu, folositi o vopsea deschisa, dar vesela, iar pentru a da un aspect jucaus si nonconformist, unul dintre pereti vopsiti-l intr-o nuanta de caramiziu sau grena, nuante aflate in topul actual al recomandarilor designerilor de interior. La mobilier puteti opta pentru un set de canapea si fotolii din piele ecologica intr-o culoare fie calda (crem, bej, galbui, alb), fie indrazneata (portocaliu, caramiziu, grena). Mobila este recomandat sa fie modulara, liniara. Nu uitati de scafe in forme liniare si de spoturi. Puteti opta pentru perdele fine si usoare sau pentru jaluzele verticale.


La baie, inlocuiti cada, care oricum este mica si incomoda cu o cabina de dus cu pereti din sticla, iar instalatia sanitara inlocuiti-o in totalitate, utilizând fara restrictii sticla si inoxul.


Dormitorul va ramâne singurul spatiu nemodificat major si oarecum separat de restul locuintei. Reconditionati sau schimbati parchetul, iar daca exista balcon si pe dormitor includeti-l in spatiul dormitorului, iar ca mobila alegeti un pat matrimonial, dar in genul camerelor de tineret, incastrat si incadrat de corpuri modulare (sifoniere, noptiere), iar televizorul (daca doriti sa aveti si in dormitor) il puteti suspenda pe un suport special si astfel nu veti mai ocupa loc cu banala comoda.


Schimbati in totalitate tocaria si inlocuiti geamurile cu termopan pentru o mai buna protectie fonica si termica.


Refaceti instalatia sanitara si electrica in totalitate.


Schimbarile facute, in special in living, vor da spatialitate locuintei si o perspectiva completa asupra ei inca de la intrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS