11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGrasimile, vinovate si ele pentru cancerul la sân

Grasimile, vinovate si ele pentru cancerul la sân

Conform unui studiu recent realizat de Institutul National de Cancer din Statele Unite, mâncarea bogata in grasimi creste riscul de aparitie a cancerului de sân la femeile care au ajuns la menopauza. Studiul realizat de Institutul National de Cancer s-a bazat pe raspunsurile a 188.700 de femei si a dus la confirmarea unei legaturi intre mâncarea grasa si cancerul de sân. Femeile participante la studiu aveau vârste cuprinse intre 50 si 71 de ani. Intrebarile din cadrul studiului s-au referit atât la alimentele consumate, cât si la cantitatile si frecventa in care acestea sunt consumate. Participantele la studiu au fost monitorizate pe o perioada de patru ani. Cele care au consumat mai multe grasimi au avut o incidenta de aparitie a cancerului de sân cu 11% mai mare decât celelalte. Riscul a fost similar atât in cazul femeilor care au consumat grasimi saturate, precum si in cazul consumului de grasimi monosaturate sau polisaturate. Au fost luate, bineinteles, in considerare si cazurile de cancer de sân din istoria familiei, fumatul, greutatea sau consumul de alcool. Pentru intelegerea deplina a influentei grasimilor asupra aparitiei cancerului de sân este nevoie de mai multe cercetari. Insa cercetatorii sugereaza ca grasimile influenteaza aparitia cancerului de sân prin stimularea producerii de hormoni. Importanta este nu numai cantitatea de grasimi consumate, ci si masa de grasime acumulata de organism. Asadar, pe lânga alte aspecte nesanatoase provocate de grasimi, si influenta asupra aparitiei cancerului de sân trebuie luata in considerare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS