13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCumparaturi in viitor

Cumparaturi in viitor

In cazul in care doriti sa stiti cum veti face cumparaturile in viitor e suficienta o escapada la Metro Future Store din Rheinburg, Germania.


Prima noutate care frapeaza in magazin este prezenta frecventei radio care permite obiectelor sa comunice intre ele, efectele fiind practice: pe rafturi, pretul apare pe un ecran electronic si când este schimbat si eticheta care identifica produsul este reinnoita. Practic, asta inseamna ca in aceste conditii, cumparatorul are garantia ca plateste pretul expus. Noutati si la raionul fructe si legume. De acum inainte nu va mai fi necesar sa retineti numarul produsului pe care il cântariti, pentru ca, mai nou, cântarele pot face asta singure. Gratie unei telecamere speciale, balanta electronica poate recunoaste culoarea, suprafata si dimensiunea articolului cântarit si astfel imprima automat eticheta adecvata. Cea mai interesanta inovatie din Future Store este un asistent personal, care ii insoteste pe cumparatori printre rafturi. In cazul in care nu gasiti sarea, nu trebuie decât sa va folositi de Personal Shopping Assistant (PSA), un minicomputer montat pe carucior si acesta va va arata pe ecran unde se afla articolul dorit. In cazul in care doriti sa economisiti, puteti cere „asistentului dumneavoastra personal“ sa va prezinte o lista completa cu marcile si preturile de unde puteti lua ceea ce va convine.


PSA – un ajutor de nadejde la cumparaturi


Si asta nu este tot. Pentru a face cumparaturi mai rapide, exista asa-numitul Fidelity Card in care puteti inregistra lista de cumparaturi. O data lista memorata, PSA poate gasi cel mai scurt si mai comod traseu pentru a ajunge la casa cu caruciorul plin, evitând astfel sa rataciti aiurea printre raioanele marilor magazine. O data terminate cumparaturile, puteti alege cum sa platiti. Cel mai sigur este sa va faceti singur socoteala. In magazinele viitorului, veti avea la dispozitie dispozitive optice portabile, cu care va puteti calcula singuri cheltuielile, exact in momentul in care puneti marfa in carucior. La casa totul merge mai repede, fiind suficient sa dati bonul si sa platiti marfa. O alternativa ar fi casele self service. Aici nu exista nici o casiera, ci trebuie sa va descurcati singur, trecând cumparaturile deasupra unui scanner si platind la un bancomat automat. Si mare atentie. Nu incercati sa faceti „pe smecherii“ si sa inselati „la cântar“, pentru ca sansele sa fiti descoperiti sunt foarte mari. Gratie frecventei radio, usa de la iesire va incepe sa sune in cazul in care ati „uitat“ sa treceti pe la scanner vreun articol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS