10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAparitie editoriala

Aparitie editoriala

„Pamântul este plat. Scurta istorie a secolului XXI“, de Thomas L. Friedman
Traducere: Dan Nicolae Popescu, Dorin Nistor, Mirela Mircea, Raluca Marincean


• „O tulburatoare imagine a viitorului“ (Boston Globe) • „Nu avem idee cum va evolua secolul XXI, insa cartea extrem de incitanta a lui Friedman ii va inspira cu siguranta pe cititori sa se gândeasca serios la acest lucru“ (The Washington Post) • „Friedman ofera un plan realist si coerent de abordare a schimbarilor fundamentale cu care se confrunta astazi omenirea“ (Booklist).


Volum „Pamântul este plat. Scurta istorie a secolului XXI“ este o carte-eveniment, recompensata in Statele Unite cu Business Book of the Year Award (2005). Acesta este cel mai nou titlu semnat Thomas L. Friedman, jurnalist de marca al lumii occidentale, câstigator a trei Premii Pulitzer (in anii 1983, 1988 si 2002) pentru articolele sale din The New York Times si desemnat de US News & World Report drept „unul dintre cei mai de seama lideri de opinie ai Statelor Unite“. In 2004, Friedman a fost recompensat cu Premiul pentru intreaga cariera de Overseas Press Club, iar regina Elizabeth a II-a i-a decernat Ordinul de Cavaler al Marii Britanii. Un an mai târziu, a fost inclus in boardul de la Pulitzer Prize.


„Pamântul este plat“este un volum tradus pâna acum in peste 20 de limbi si vândut, in mai putin de un an, in peste doua milioane de exemplare; la doi ani de la publicare, cartea se afla in continuare in topul celor mai vândute titluri din America, clasament publicat de prestigiosul The New York Times.


Tradus la Polirom in colectia „Economie si societate“, volumul lui Friedman este o carte de interes atât pentru specialisti (economisti, jurnalisti, analisti politici si studentii de la facultatile de profil), cât si pentru toti cei preocupati de aspectele importante ale lumii actuale, semnat de un autor apreciat in toata lumea pentru preocuparile sale in problemele globalizarii.


„Friedman intelege complexitatea proceselor desfasurate in spatiul global; el nu simplifica, ci incearca sa impleteasca dimensiunea economica a fenomenelor examinate cu aspectele sociale, culturale“, a spus Daniel Daianu.


Inceputul secolului XXI va ramâne in istorie, afirma Thomas L. Friedman, nu prin conflicte militare sau evenimente politice, ci prin patrunderea umanitatii intr-o noua etapa a globalizarii – „aplatizarea“ Pamântului. Fara frontiere comerciale sau politice, sub dublul efect al globalizarii si revolutiei digitale, rezervele de cunoastere si resursele se conecteaza intre ele oriunde s-ar afla pe mapamond, nivelând terenul de joc ca niciodata pâna acum. Friedman inlatura in mod stralucit valul de mister ce acoperea captivanta si, adeseori, tulburatoarea scena globala, desfasurând-o sub ochii nostri – o lume plata pe care o simtim, insa pe care abia daca o intelegem.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS