Acasă Magazin Tangoul – un dans pentru silueta

Tangoul – un dans pentru silueta

O data cu sosirea primaverii, când tinutele devin ceva mai sumare, ies la iveala si kilogramele in plus acumulate pe perioada iernii.


In cazul in care va lipsesc timpul si cheful sa faceti un pic de miscare, alergând sau plimbându-va cu bicicleta, nimic mai simplu: poftiti la dans. In opinia specialistilor, dansul este un exercitiu excelent pentru trup si spirit. Desi ar putea parea incredibil, dansul ne poate modifica tonusul si, in plus, este o metoda terapeutica pe care psihologii o recomanda pentru reducerea stresului. Obezitatea si supraponderabilitatea sunt boli ale vremurilor moderne si ale popoarelor bogate. Pentru a lupta impotriva proastelor obiceiuri alimentare si, mai ales, impotriva lenei, complice de temut in acumularea vazând cu ochii a kilogramelor, trebuie sa folosim „arme“ extrem de variate. Mai nou, in Marea Britanie, medicii si dietologii au recurs la ajutorul tangoului, cel mai seducator dintre dansuri, pentru a-i convinge pe supusii Majestatii Sale sa lase canapeaua si televizorul si sa faca un pic de miscare.


Slabind in pasi de dans


Tangoul este mai mult decât un dans. Dincolo de combinatia unor pasi frumosi de dans, tangoul este o explozie de emotii: pasiune, furie, fericire, dorinta, gelozie, dragoste, iar fiecare interpretare a acestor emotii pe ringul de dans este unica. De la aparitia sa in 1880, tangoul a devenit unul dintre cele mai renumite dansuri din lume. Mai nou, o serie de experimente in pasi de dans realizate in Regatul Unit au avut rezultate mai mult decât promitatoare in lupta impotriva kilogramelor. Dansul se dovedeste a fi o activitate captivanta, tentanta pentru toate grupele de vârsta, de la copii la pensionari. Dintre diverse stiluri de dans, tangoul este un exercitiu recomandat de toata lumea. Tangoul este un antrenament perfect pentru inima, caci accelereaza pulsul de la 80 la 120 de batai pe minut, acelasi rezultat obtinându-se si in urma practicarii exercitiilor aerobice. Toate miscarile si schimbarile rapide de directie intaresc si tonifica muschii, fara sa implice riscul unor accidentari. In plus, spatele si articulatiile au numai de câstigat. Miscarile lente si senzuale care implica tot corpul, complexitatea figurilor si miscarilor, puternicul impact emotiv fac din aces dans o experienta extrem de interesanta atât pentru fizic, cât si pentru minte. Si asta nu e tot. In urma cu ceva timp, cercetatorii si neuropsihiatrii au atribuit tangoului chiar si proprietati antiimbatrânire si impotriva declinului facultatilor neuro-cognitive.


Dansul – strategie terapeutica


In Marea Britanie, tangoul a devenit o adevarata strategie terapeutica, astfel ca, mai nou, un curs de dans poate fi prescris chiar de medic, el fiind finantat de Casa de Sanatate. In aceste conditii, daca dansul este un fel de medicament preventiv pentru a tine la distanta bolile, exemplul Marii Britanii ar putea fi urmat si de alte tari europene. Obiectul ramâne oricum mereu acelasi: educarea persoanelor sa nu renunte la activitatea fizica, cel putin o ora pe zi pentru copii si 30 de minute pentru adulti. Si nu este neaparat nevoie sa mergeti la sala de fitness. Sunt suficiente o plimbare, un dans in compania partenerului si lucrurile s-au rezolvat.

Exit mobile version