Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Competitie intre jandarmi si politisti


18 angajati ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt s-au luat la intrecere cu echipa Inspectoratului Judetean de Politie in cadrul unui meci de fotbal care s-a desfasurat incepând cu ora 14.00, pe stadionul „Metalurgistul“, din Slatina. Fotbalistii Jandarmeriei au fost antrenati, timp de trei saptamâni, de locotenentul Florin Burtuca si si-au desfasurat pregatirea fizica sub supravegherea plutonierului major Cristian Balan, preparatorul lotului. Meciul de miercuri a avut loc in cadrul fazei locale a Campionatului de Fotbal al MAI. Echipa care va câstiga acest meci va participa la fazele superioare ale acestei competitii.(S.B.)


Alegeri pentru primari


Locuitorii din localitatile doljene Cerat si Radovan isi vor alege primarii pe 29 aprilie. Decizia a fost luata ieri de guvern ca urmare a faptului ca in cele doua comune locurile de edil-sef au ramas vacante. Daca in cazul comunei Cerat, postul de primar a ramas liber prin deces, la Radovan, primarul si-a dat demisia din functie. (V.T.)


Controale in baruri si restaurante


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vâlcea au continuat zilele trecute campania ce vizeaza verificarea modului in care sunt respectate prevederile Legii nr. 349 din 2002, act normativ ce reglementeaza masurile ce trebuie luate pentru prevenirea si combaterea efectelor produselor din tutun. Potrivit conducerii OJPC, s-au efectuat controale la sase operatori economici, constatându-se abateri la 83% dintre acestia. Amenzile contraventionale aplicate s-au ridicat la o valoare totala de 7.500 de lei, inspectorii aplicând si cinci avertismente. Pentru o mai buna intelegere a legislatiei in vigoare, lucratorii OJPC au efectuat si unele actiuni de consiliere si informare a operatorilor economici verificati. Legea prevede ca firmele sunt obligate sa amenajeze in incintele proprii locuri speciale pentru fumat, care sa nu vicieze aerul nefumatorilor. Actul normativ se adreseaza in special unitatilor de alimentatie publica de genul restaurantelor, barurilor sau cofetariilor.(S.M.)


Asistentii din spital pleaca la munca in Italia


Cinci asistenti si un medic ortoped, angajati la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vâlcea, au plecat de la inceputul anului la munca in strainatate. Cadrele medicale si-au luat concediu fara plata, pe o perioada de un an, si au plecat sa profeseze in afara, pe bani mai multi. Asistentii muncesc in unitatile sanitare din Italia, iar medicul ortoped, intr-o clinica din Franta. Un asistent angajat in cadrul SJU care face si ture de noapte ajunge sa câstige intr-o luna 1.000 de lei, pe când in Italia are un salariu de 1.500 de euro. „In concediu fara plata avem 50 de asistenti si aici sunt inclusi si cei care au plecat in 2006, pentru ca se pleaca pe o perioada de un an si in cazul multora timpul nu a trecut“, a declarat Georgeta Saliste, managerul general al SJU Vâlcea. In timp ce asistentii pleaca sa profeseze in strainatate, conducerea spitalului angajeaza altii in loc. Astfel ca, in perioada urmatoare, sapte posturi de asistenti vor fi scoase la concurs si cei care vor fi nou angajati vor profesa in Sectiile de Cardiologie si Ortopedie.(A.S.)


 

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version