Acasă Magazin Blondele, la moda

Blondele, la moda

Parul blond este vedeta sezonului primavara – vara, coafurile frantuzesti revin si ele, iar „coada de cal“ conduce in preferintele hair-stilistilor.


In fiecare sezon au loc schimbari majore in materie de moda si stil. Dat fiind faptul ca marii designeri tocmai si-au prezentat colectiile la Paris, Milano si New York, noile tendinte s-au conturat. In materie de coafura, noutatea este data de revenirea in actualitate a tunsorilor frantuzesti. „Tunsorile in colt, fie ele simetrice sau nu, la parul scurt sau lung, sunt noile tendinte. De fapt, o revenire la moda tunsorii franzutesti. Se poarta, de asemenea, bretonul, indiferent ca este des si drept, mai lung sau mai scurt, ca acopera intreaga frunte sau ca se pierde prin restul parului, tunsorile filate catre vârf, nu de la baza. Si buclele, din ce in ce mai voluminoase, cu diametrul cât mai mare, si nu dese si mici, vin sa inlocuiasca parul drept care a stat destul de mult «la putere»“, a precizat hair-stilista Liliana Chiutu. Cu alte cuvinte, moda anilor ‘60 – ‘70 revine triumfator, cu al ei tapat accentuat. Iar volumul este cuvântul-cheie pentru un efect de feminitate si senzualitate.


Drept sau buclat, indiferent de forma si culoare, parul natural, necoafat, ramâne un trend puternic cu o singura conditie: cararea pe mijloc. Asa ca, daca parul este tuns bine si are o forma definita, de preferinta inscrisa in tendinte, nici nu se mai pune problema aranjatului. In plus, stilistii recomanda renuntarea la parul lung. De fapt, inlocuirea sa cu o tunsoare care sa se inscrie in noul trend, adica parul tuns scurt. „Daca nu puteti renunta la lungimea parului, cel putin legati-l“, le sugereaza specialistii doamnelor si domnisoarelor.


„Ponytail“ (coada de cal) este preferata designerilor de la Balenciaga, Marc Jacobs sau Miu Miu. Este o coafura lejera si stilata. Si aspectul neglijent, ce-i drept, controlat, se bate pentru locul de vedeta a sezonului. Diverse cocuri, cu suvite lasate sa cada pe umeri, sau cozile impletite sunt de mare efect. Se pare ca designerii s-au gândit sa le rezolve in acest fel problemele doamnelor care sunt in lupta apriga cu timpul. Asa ca, domnilor, stati linistiti, caci cea care pierdea pâna de curând minute bune in fata oglinzii a disparut ca prin minune, fiind inlocuita de doamna moderna care isi arunca in graba degetele prin par inainte de a merge la intâlnire. Si asta pentru ca nu se mai poarta coafurile finisate si perfect aranjate. Parul natural „batut de vânt“ este feminitatea intruchipata.


Roscatul si negrul nu mai sunt la moda


Parul mediu si blondul sunt vedetele acestui sezon, asa ca 2007 va fi cu siguranta anul, blondelor, mai ales al celor blond-kaki. Se poarta si parul vopsit in nuante cât mai naturale, pornind de la saten si ajungând la blond „nude“. Daca sunteti adepta suvitelor colorate, vedete in anii anteriori, tineti cont ca acum nu trebuie sa difere cu mai mult de doua tonuri fata de culoarea parului. Rosul, violetul sau nuantele stridente nu mai sunt cautate de câteva sezoane. Roscatul si negrul sunt astfel detronate in acest sezon, ele aparând cel mult in mese. Tot la capitolul noutate se inscrie si stilul copilaresc, asa ca trebuie neaparat sa va achizitionati o multime de agrafe colorate, bentite, coronite cu fundite sau, de ce nu, pietre semipretioase care se preteaza a fi aplicate in par. Daca va prinde mai bine stilul elegant sau casual, puteti opta, la fel de bine, fara a parea ridicola, la palarii supradimensionate sau esarfe fine cu care sa va prindeti parul.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version