10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSemnificatia culorilor

Semnificatia culorilor

Traim inconjurati de culori, lumini si umbre. Fiecare nuanta, chiar daca uneori nu observam, ne influenteaza starea.


Nimic in lumea asta nu este intâmplator. Totul este armonie. Conform site-ului ele.ro, sunt zile in care vreti sa va imbracati in negru si zile in care simtiti nevoia de culoare, adaugând un pic de portocaliu sau o esarfa verde, sau chiar o rochie de seara rosie. Va puteti alege culorile pentru garderoba dumneavoastra in functie de starea pe care o aveti si sa le schimbati cât vreti de des. Dar culoarea unei camere nu o puteti schimba atât de usor. Atunci când incepeti decorarea unei camere este foarte important sa alegeti corect culorile.


Designerii folosesc o paleta de culori pentru a alege tonurile care se potrivesc. Trebuie sa stiti ca exista culori active (cum ar fi rosu, galben si portocaliu), culori pasive (albastru, verde si mov) si culori neutre (alb, negru, gri, bej si maro).


Este foarte important sa stiti in ce fel fiecare dintre aceste grupuri de culori pot influenta o camera. De exemplu, culorile calde au tendinta sa iasa in evidenta. Cele pasive calmeaza atmosfera.


Trebuie sa gasiti o modalitate sa balansati tonurile pentru a crea starea pe care o cautati. Daca vreti o camera plina de energie, folositi portocaliu. Daca vreti pasiune, atunci rosul este raspunsul. Daca vreti liniste, apelati la albastru. Semnificatia culorilor nu este aceeasi pe intreg mapamondul.


Rosu, culoarea dragostei pasionale


Un trandafir rosu, o inima rosie, dar in Africa de Sud inseamna tristete. Rosu este, de asemenea, cea mai des intâlnita culoare la steagurile nationale, deoarece in timpurile stravechi steagurile erau folosite pe câmpul de lupta si rosul dadea semnalul inceperii luptei. Rosu este asemenea culorii sângelui – ouale rosii de Pasti simbolizeaza sângele lui Hristos si noroc. Rosu este noroc si in China, unde este o culoare folosita la nunti. Daca va place rosul, puteti crea o decorare interioara cu o tema chinezeasca. Va fi alegerea perfecta.


Verdele, culoarea naturii


O gasiti pretutindeni: la copaci, iarba si chiar la unele fructe. Verdele relaxeaza si inspira. Pe vremuri, verdele era culoarea onoarei si a victoriei. In Irlanda este in continuare culoarea norocului. Alegeti o tema irlandeza daca va place verdele.


Albastrul este culoarea cea mai intâlnita in decorarea unei camere. Relaxeaza si improspateaza, aducând un sentiment de siguranta. Daca alegeti albastru pentru casa dumneavoastra, nu puteti gresi. Dar albastru este o culoare rece, asa ca se echilibreaza cu portocaliu sau galben.


Movul, culoarea regala


Pe vremuri, movul era o culoare greu de obtinut. Este culoarea inspiratiei, asa ca, daca sunteti artist, o camera cu accente de mov v-ar putea stimula mintea. Se crede ca movul ajuta dezvoltarea imaginatiei la copii, asa ca este deseori intâlnita la decorarea camerelor copiilor.


Galbenul si portocaliul sunt culori extrem de calde. Sunt asociate de obicei cu soarele si cu fructele tropicale (banane, portocale, lamâi). Amândoua au un impact pozitiv, totusi galbenul ar putea fi luat ca un simbol al geloziei si dezamagirii si sa nu uitam ca acum ceva vreme, in Spania, calaii purtau galben.


Aveti grija cum folositi portocaliul si galbenul in decorarea interioarelor. Amândoua ies in evidenta si au tendinta sa domine camera.


Albul si negrul sunt neutre


Amândoua semnifica doliu, fiecare pentru alta civilizatie. Dar pâna la urma, aproape fiecare culoare simbolizeaza doliul pentru unii: rosu la sud-africani, albastru la iranieni, mov la femeile din Thailanda, galben la egipteni, alb la chinezi si japonezi, negru la europeni si americani. Dar ambele culori sunt foarte elegante si ati putea alege mobila neagra pentru a da interiorului dumneavoastra o nota de opulenta si putere. Albul semnifica puritate, blândete, pace si loialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS