Acasă Magazin Cele mai frumoase cesti de cappuccino din Italia

Cele mai frumoase cesti de cappuccino din Italia

Barmanul care realizeaza cele mai frumoase cesti de cappuccino din Italia este un piemontez care a fost medaliat cu aur la Campionatul italian al barmanilor si cafegiilor.


In conditiile in care aspectul estetic joaca un rol important atunci când vine vorba despre gastronomie, si in materie de cappuccino aceste exigente isi fac simtita prezenta, clientii simtind nevoia de a fi rasfatati cu ceva in plus fata de gustul de neuitat al unui cappuccino italian.


Mariano Semino nu a ramas indiferent fata de dorintele din ce in ce mai pertinente ale clientilor. El se poate lauda ca realizeaza cele mai frumoase decoratiuni pentru cestile de cappuccino. Semino, de 34 de ani, nascut la Tortona, locuieste in prezent in localitatea Villaromagnano din provincia Alessandria, unde isi practica meseria de barman cu pasiune.


El a obtinut locul intâi la concursul pentru desemnarea celui mai bun barman din Peninsula, care s-a desfasurat recent la Rimini. Regulamentul a prevazut ca fiecare concurent sa prepare in maximum 15 minute patru expresso, patru cappuccino si tot atâtea bauturi nonalcoolice in care cappuccino sa fie unul dintre ingredientele principale. Juriul a evaluat atât gustul, cât si aspectul preparatelor.


„Zuc’cafe`“ – bautura câstigatoare


Bautura care a reusit sa-i convinga pe membrii juriului se numeste „Zuc’cafe`“ si este realizata pe baza de expresso, dovleac, ghimbir, zahar si amaretto. Aceasta a fost preparata de barmanul piemontez care va reprezenta Italia la Campionatul Mondial al Barmanilor ce se va desfasura in luna august in Japonia si unde spera sa-l invinga pe actualul detinator al titlului de cel mai bun barman din lume, de origine daneza.


Mariano Semino s-a remarcat si prin felul in care a decorat cele patru cesti de cappuccino pe care le-a pregatit in cadrul concursului. Deoarece face parca din decorarea renumitei bauturi italiene o adevarata arta, multi dintre clientii barmanului au declarat de multe ori ca nu se incumeta sa strice modelele realizate de acesta si stau minute in sir sa le admire inainte de a se hotari sa se bucure si de gustul fara egal al acesteia.

Exit mobile version