Acasă Magazin Cascada Victoria – o minune a lumii moderne

Cascada Victoria – o minune a lumii moderne

Cascada Victoria ar trebui cu siguranta incadrata in categoria Minunilor Lumii Moderne, având in vedere ca aceasta cadere impresionanta de apa a fost initial o fisura in scoarta terestra si a devenit minunatul loc vizitat de mii de turisti.


Lata de aproape 1,5 kilometri si inalta de aproape 130 de metri, cascada Victoria este una dintre cele mai mari din lume si cu siguranta una dintre cele mai impresionante. Un aspect unic in privinta acestei cascade este faptul ca apele râului Zambezi se revarsa intr-o prapastie de stânca, astfel incât caderea de apa poate fi observata in toata splendoarea sa de pe celalalt versant, fara sa existe nici un pericol.


Toata apa care trece printr-un defileu de bazalt aduce cu sine o ceata si un zgomot care ar putea fi confundate cu semnele prevestitoare de furtuna, aceste fenomene facându-si simtita prezenta chiar de la o distanta de 40 de kilometri. In anotimpul ploios, aproape 1.000 de metri cubi de apa cad in fiecare secunda in abisul cascadei, in timp ce in anotimpul secetos apa poate seca intr-atât incât ramân doar câteva fire de apa, foarte putina ceata si un zgomot linistit.


Cascada Victoria este un punct de atractie deosebit, dar farmecul turistic este sporit si de defileurile sapate sub caderea de apa si de podul de pe primul defileu numit Boiling Pot. Acesta este unul dintre cele patru poduri construite peste râul Zambezi, are aproape 200 de metri lungime si 106 inaltime si in prezent este unul dintre locurile preferate ale amatorilor de sarituri cu coarda elastica.

Exit mobile version