15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstenia de primavara

Astenia de primavara

Simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, de stare de melancolie, de abatere si apar din cauza faptului ca celulele obosesc. Potrivit site-ul www.topfeminin.ro, pe parcursul sezonului rece, aportul de vitamine si minerale scade din cauza dietelor sau alimentatiei nesanatoase si astfel efortul depus in acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, o data cu inceperea sezonului cald, a primaverii, tind sa consume mai multa energie decât produc. Acest lucru duce la un dezechilibru in organism si astfel apare astenia de primavara.


Alt lucru care duce la dezechilibru il reprezinta scurtarea anotimpurilor care face ca intensitatea razelor solare sa se schimbe radical si brusc si astfel, pe timpul iernii, razele solare sunt slabe, iar la inceput de primavara devin mult mai puternice. Prin urmare, aceasta schimbare brusca, de la un sezon rece la unul cald, afecteaza sistemul nervos central, care duce la aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboselii, disconfortului si somnolentei.


Pentru tratarea acestei astenii de primavara trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume care aduc un aport important de vitamine si minerale organismului dumneavoastra si trebuie sa va odihniti mai mult, deoarece in timpul somnului corpul se reface. Miscarea face foarte bine corpului si este recomandat sa va plimbati prin parcuri, astfel organismul se va adapta mai usor la aceste schimbari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS