12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta... psihologica

Dieta… psihologica

Daca doriti sa fiti in forma pentru temuta proba a costumului de baie din aceasta vara, lucrurile sunt simple. O noua forma de fitness va vine in ajutor. Este vorba de asa-numitul fitness emotional, altfel spus, antrenarea emotiilor si a sentimentelor pentru a intari vointa.


In acest fel, puteti renunta mai usor la poftele irezistibile de dulciuri, spaghete sau pizza. Este vorba de cu totul altceva decât stimulentele de slabire sau obositoarele antrenamente la sala. Mai nou, pentru a intâmpina „cum se cuvine“ sezonul cald, când costumul de baie devine un accesoriu important, noua tendinta in materie de diete, ce se anunta o arma eficienta in lupta cu kilogramele, este mai degraba de natura psihologica. Este vorba de un fel de „spalare de creier“, pentru a va convinge sa scapati de calorii. Desi iarna mai incearca sa isi faca simtita prezenta, schimbarile meteorologice „nebunesti“ din aceste luni au anticipat oricum cu mult inainte primavara si pentru 75 la suta dintre doamne a inceput deja numaratoarea inversa in lupta cu kilogramele in plus. In aceasta cruciada, orice arma e permisa, indiferent daca este vorba de diete severe, sala de fitness sau orice altceva. Cel putin asa rezulta dintr-un studiu realizat de Istituto Barometro pe un esantion de 600 de reprezentante ale sexului frumos. 38 la suta dintre respondente afirma ca au intrat la regim pentru ele insele, in timp ce 35 la suta sunt sigure ca revenirea in forma este un mod de a se simti mai bine in societate si alaturi de partener. Doar 14 la suta dintre doamnele intervievate, când se gândesc la o dieta, o fac din motive ce tin de sanatate.


Silueta – o bataie de cap


Potrivit aceluiasi studiu, 33 la suta dintre respondente au efectuat deja sedinte obositoare de antrenament in sala de fitness, fara a obtine insa rezultatele sperate. 30 la suta dintre femeile intervievate au marturisit ca au incercat toate dietele posibile, de la regimul disociat la dieta mediteraneana, fara a obtine niciodata rezultatele asteptate. In fine, 27% dintre doamne au recurs la o interventie chirurgicala, dupa câteva luni insa revenind la punctul de plecare. Asadar, ce e de facut? O solutie care pare sa trezeasca multe sperante vine din partea asa-numitului fitness emotional, care nu numai ca va ajuta sa reveniti in forma, ci este de ajutor si pentru a va pastra silueta mult dorita. Aceasta antrenare a creierului nu pare sa fie total necunoscuta europenelor. 53 la suta dintre respondente au decis ca in acest an, pentru a reveni in forma, se vor folosi de aceasta metoda ce provine din Statele Unite. 44 la suta dintre doamne au aflat de aceasta metoda de pe internet sau de la prietene. „Nu este vorba nici de o pilula, nici de o sedinta de spinning, ci de o serie de tehnici care ne invata sa ne stapânim emotiile si sentimentele si sa le controlam cu ajutorul vointei“, a explicat Marco Ricci, presedinte la Accademia dei Coach. Cu ajutorul unor exercitii „improvizate“, practicantii ajung sa dobândeasca aptitudinea de a folosi la maximum potentialul creierului si sa infrunte orice situatie, chiar si cele mai stresante, fara a suferi consecinte. Multe doamne nu reusesc sa se tina de un regim din cauza slabiciunii in fata tentatiilor culinare de orice fel. Insa, daca vor reusi ca in timpul zilei sa se gândeasca de mai multe ori ce sigure si multumite de propria persoana s-ar simti daca ar fi in forma, atunci o bucatica de ciocolata devine mai putin tentanta, iar renuntarea nu mai pare chiar un sacrificiu enorm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS